Hasta hükümlü ve tutuklularla ilgili çalışma

Adalet Bakanı Bozdağ, hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili yeni çalışma yapıldığını, hazırlık bittiğinde kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi

GİRİŞ 20.11.2014 09:16 GÜNCELLEME 20.11.2014 09:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) bütçesi, kesinhesap ve Sayıştay raporları görüşüldü. Yapılan oylama sonucu bütçe kabul edildi. 

Milletvekillerinin sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK seçim usülünün yargıyı ayrıştırdığına inandığını kaydetti. Hakim ve savcıların kendilerini bundan kurtarılmasını istediğini dile getiren Bozdağ, "Bunu ne kadar geciktirirsek o kadar ülkemizin aleyhine olur." diye konuştu.

2018 yılındaki HSYK seçimlerinin yeni usülle yapılması gerektiğini ifade eden Bozdağ, hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili yeni bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Hazırlık bittiği vakit kamuoyu ile bunun paylaşılacağını dile getiren Bozdağ, ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin Adalet Bakanlığa geçmesinin ardından 15 bin civarında infaz koruma istihdamı yapılacağını açıkladı. 

SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE İLTİCA EDENLERDEN 700 TANESİ TUTUKLU 

Cumhurbaşkanlığı sarayının kaçak olmadığını savunarak mahkeme kararını uygulamama veya aykırı davranma gibi bir şeyin söz konusu olmadığını savunan Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik saray üzerinden itibarsızlaştırma operasyonu yapıldığını iddia etti. Bir oğlu dışında Cumhurbaşkanının çocuklarının isimlerini kimsenin bilmediğini savunan Bozdağ, Çankaya Köşkü yapıldığı vakit Türkiye'nin ekonomisinin daha kötü olduğunu, burada bir haksızlık yapıldığını kaydetti.

IŞİD saldırısı konusunda Bozdağ, IŞİD saldırısını yapanların şuan cezaevinde tutuklu durumda olduğunu ve yargılamalarının devam ettiğini söyledi. "Üç tane terör örgütü mensubu cezaevlerinde." diyen Bozdağ, "16 tane IŞİD terör örgütü üyesi ve onun adına eylem yapma adına şuan cezaevinde. Tutuklu olarak cezaevinde bulunuyor." diye konuştu. Bozdağ, Danimarka'nın bahsettiği ismin ise mahkeme tarafından tahliye kararı verildğini ve buna isnaden çıktığını kaydetti. 

Adli Tıp Kurumu raporu konusunda Bozdağ, montaj olup olmadığı konusunda bir değerlendirme yapmadığını, sadece sesin kime ait olduğuna dair bir rapor verildiğini kaydetti. Yabancı tutuklu sayısının 2 bin 760 kişi olduğunu açıklayan Bozdağ, bunların 700 tanesinin Suriye'den Türkiye'ye iltica edenlerden oluştuğuna dikkat çekti.  

Abdullah Öcalan hakkındaki kararla ilgili bir soruya ise Bozdağ, "Şuan bizim kanunumuz ağırlaştırılmış müebbet hapisle ilgili bir hüküm içeriyor. Biz bunu uyguluyoruz. AİHM bununla ilgili bu konuda hak ihlali kararı verdi ama biz bu konuda şuanda bir değişiklik düşüncemiz yok." karşılığını verdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • gülsüm başşahin 8 yıl önce Şikayet Et
    benim kardeşim ankara sincan ceza evinde son 4yıldır böbrek hastası haftanın 3 günü diyalize giriyor ama halan hükümlü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...