Davutoğlu: Bedellide yaş 28 bedel 18 bin TL olacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu grup toplantısında bedelli bekleyen yüzbinlerce vatandaşa sonunda beklenen müjdeyi verdi.

GİRİŞ 02.12.2014 12:04 GÜNCELLEME 03.12.2014 12:35
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Meclis grup toplantısından önce gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili sorusu üzerine ''Grup toplantımda sürprizlerim var. Dinleyin, bekleyin'' dedi. Ardından Davutoğlu, grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Bakanlar kurulumuzda, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren 28 yaşından gün almış olan, 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımızın bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin lira ödeme karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar. Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle, hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak, hem de buradan sağlanacak kaynak savunma sanayi fonuna aktarılacak." dedi.

YORUMLAR 158
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    taksit şart taksit olmadan olmaz
    Cevapla
  • Komando 9 yıl önce Şikayet Et
    Vay be helal olsun Vatan borcu bu kadar önemsizmiş haberimiz yokmuş. 18 bin tl. dediğin nedir? zenginin çorba parası... Biz boşuna Hakkari 'de askerlik yapmışız...
    Cevapla
  • Hakkım haram 9 yıl önce Şikayet Et
    Zamanımız gelince biz de her delikanlı "erkek" Türk evladı gibi askerliğimizi yaptık. Ailemizden işimizden vazgeçtik. Şehitlerimize karşı mahçup olmadık. Biz de risk aldık, devletimiz neresi dediyse gidip askerlik yaptık. Ne gerek varmış yahu. Varsa paran bedelli var ne gerek var askerliğe. Seçimler yaklaştıkça bedelli çıkar. Arkadaşlar üzülmeyin yaşınız tutmuyorsa bir sonraki seçimlere kadar sabredin nasıl olsa çıkar o zaman da. Elbet diğer tarafı da var bu işin. Şehit ailelerine ne anlatacaksınız bakalım.
    Cevapla
  • Alper ŞAHİN 9 yıl önce Şikayet Et
    “Fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğunun ise bedel ödeyerek yapmaması olamaz. Eşitlik ilkesine aykırıdır!..”
    Cevapla
  • Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünya değişiyor hani şu tarih derslerınde bahsettiğimiz Şanlı Devletimiz Osmanlı için ne diyolardı çagın gerısınde kaldı ayak uyduramadı... Askerlık bu kapsamda değerlendirilmiyor ama gitsin diyenler yok 18 bin az diyenler madem az sizde gidin ne diye itiraz ediyorsunuz... Dünyanın süper güçlerinde askerlık diye birşey yok profesyonel ordu var .. Birazcık matematiği olan buraya saçma sapan şeyler yazmaz gelin hesap yapalım ... bi askerin günlük yiyeceği parayı 5 tl gibi cüzzi bi rakam yapalım 700.000 Er - Erbaş var ülkemizde 5*700.00 = 3.500.000 tl yapar günlük.. vergiler ağır bilmem ne diyosan bu bedelli olayına sevınmen lazım bu askerlerın erzakları gıyımı vs şeylerı cebınden vergı olarak cıkıyor ..Bizim milleti anlamak zor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli
Nisan ayı enflasyonu belli oldu