Dicle: Size şu müjdeyi verebilirim

İmralı heyeti üyelerinden olan Hatip Dicle, devletle çözüm konusunda her konuda mutabık olduklarını söyledi.

Dicle: Size şu müjdeyi verebilirim
Dicle: Size şu müjdeyi verebilirim
GİRİŞ 22.12.2014 11:05 GÜNCELLEME 22.12.2014 11:25
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, "Öcalan, 'Hükümetle, devlet heyetleri ile sürdürülen görüşmelerle bugün belki de 200 yıldır bu topraklarda çok acılar yaşatan Kürt sorununun ve diğer bütün sorunların çözümü yönünde tarihi adımlar atabilmenin arefesindeyiz' diyor" dedi.

Dicle, Demokratik İslam Kongresi'nce Kayapınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ortadoğu'da Barış ve İslam" konulu panelde yaptığı konuşmada, çok kritik bir süreçten geçtiklerini, bu nedenle panelin çok önemli olduğunu söyledi.

"Özellikle 17 Aralık'ta görüştüğümüz Sayın Öcalan'ın selamlarını iletiyorum. Bizim bu sorumluluğumuz olduğunuzu biliyorsunuz. Çok önemli bir iş yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle hükümet yetkileri ile ve sonradan onların uygun görmesiyle 17 Aralık'ta gizli, kamuoyunun bilmediği gidip geldiğimiz görüşmeleri ancak hükümetle ve KCK yetkilileri ile teyit ve istişarelerden sonra kamuoyunu ve tüm basının bilgilerine sunabilecek durumdayız" diyen Dicle, hassas bir konu olduğu için herkesin kendilerini anlayışla karşılayacağını umduğunu kaydetti.

MİT'in dışında İmralı'ya onlar da gidecek

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı İmralı ziyaretlerine başlıyor. MİT dışında ilk kez devletin başka bir kurumu da görüşmelere katılacak.

HDP'nin son olarak Kandil'e götürdüğü 'müzakere taslağı', hem İmralı hem de devletin bazı rötuşları ile 'görüşülebilir' bulundu.

Yeni yılla birlikte görüşmeler hızlandırılacak. İzleme kurulları bu görüşmeleri takip edecek. Ayrıca Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı da (KDGM) İmralı ziyaretlerine başlayacak.

YORUMLAR 14
  • birisi 9 yıl önce Şikayet Et
    ya bu nasıl iş pkk çeteleri diyarbakırda çığrından çıktı.tüm belediyeler onların kendi adamlarını anlarım da onlar daha köydeyken belediye çaslışanı olanlardan bile maaşlarının yarısını zorla istemekte ve ayrıca hdp otobüsü esnafları dolaşıp zorla haraç istemektedir.Maalesef burada devlet yok Hükümetimize sesleniyorum.Biz maaşımızın yarısını,esnaf da haracını vermezse bizi bunların zulmünden koruyabilecekmisiniz.Allah Muhammed aşkına sesimizi duyun bu yalan değil bu yalanı atmak bu süreçte en büyük adiliktir.Haberiniz yoktuysa artık olsun nolur yardım edin hdpli olmayan insanlarınıza
    Cevapla
  • Mehmet Tanriverdi 9 yıl önce Şikayet Et
    insaallah kardeslik Galib gelir. Türkiye hepimize yeter.
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin geldiği hale bak. Teröristbaşının sözleri müjde diye verilmeye başladı.
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    siz bilirsiniz. bu sefer müjde gelmezse artık sizin anladığınız diğer dilden konuşulacaktır demektir.
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Müjde çoktan geldi. 16 il sizlere ömür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bu soykırım değil de ne?Sorusunu soran sanatçının klibi dünyada ses getirdi
Büyükekşi'ye 'Bylockçu' diyen Ahmet Çakar beraat etti!