HDP'li Kaplan: Cizre işi provokasyon

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cizre'de yaşananların bir provokasyon olduğunu söyledi.

HDP'li Kaplan: Cizre işi provokasyon
HDP'li Kaplan: Cizre işi provokasyon
GİRİŞ 28.12.2014 12:41 GÜNCELLEME 28.12.2014 12:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Türkiye'nin şu an temel gündem noktalarına bakarsak büyük provokasyonlarla karşı karşıyayız. Buna karşı uyanık olmak lazım. Dün Cizre'de yaşananlar tesadüf değil" dedi.

Kaplan, partisinin il kongresine katılmak için geldiği Çanakkale'de, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 2015 seçimlerine parti olarak girmek üzere çalışmalarını 81 ilde sürdürdüklerini söyledi.

"CUHMURİYET'İN KURULUŞ FELSEFESİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Bu anlamda Çanakkale'nin kendileri için son derece önemli olduğuna işaret eden Kaplan, "Özellikle 2015'te barışa ev sahipliği yapmaya hazırlanan Çanakkale'nin ülke barışında da son derece önemli bir şehir olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaplan, "Türkiye'nin yeniden bütünleşmesi, yeniden birliğinin sağlaması, yeniden eşit yurttaş hukukunu yaratması için Çanakkale şehitleriyle Cumhuriyet'in kuruluş felsefesine, o çatı altında bütün Anadolu'yu, Mezopotamya'yı, Trakya'yı hatta Balkanları, Kafkasları ve Ortadoğu'yu aynı çatı altında birleştiren felsefeye ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 4
  • merdin 9 yıl önce Şikayet Et
    provakasyonsa gidin siper olun bu vandalizmi önleyin lafla provakasyon demek kolay başka olaylarda siper olup asker polis engellemeyi biliyorsun
    Cevapla
  • ibilgili 9 yıl önce Şikayet Et
    iyiya provakosyana gelen sizsiniz.demekki önlemekte acizsiniz.yahut ikiyüzlülük yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    kendinizi kullandırtmayın. sizde provakatörlere kukla olmaktan kurtulun
    Cevapla
  • Bırak Bu İşleri... 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu işlerin sizi aştığını çok iyi biliyorsun sayın kaplan... Sizler sadece kağıttan kaplansınız asılda hiçbir sözünüz ve yaptırımınız yok PKK sizi iplemiyor bile
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
Yıldızların altında tarihi yolculuk