İşte Hakan Fidan'ın geri dönme sebebi

Erdoğan ile Davutoğlu'nun, MİT'e daha uygun bir isim belirlenemediği için Fidan'ın adaylığının geri çekilmesi kararını verdiği öğrenildi.

İşte Hakan Fidan'ın geri dönme sebebi
İşte Hakan Fidan'ın geri dönme sebebi
GİRİŞ 10.03.2015 05:21 GÜNCELLEME 10.03.2015 05:37
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

MİT Müsteşarlığı’ndan istifa eden ve AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Hakan Fidan, milletvekili adaylığını dün sürpriz biçimde geri çekti. 

TEMAYÜLDEN LİDER ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylamamasına rağmen milletvekili aday adayı olan, Erdoğan'ın sitemlerine karşı AK Parti’den temayül yoklamasına girerek Ankara’da en yüksek oyu alan Fidan, dün dilekçesini bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sundu.

Davutoğlu'nun da Bakanlar Kurulu öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü, Erdoğan'ın uygun bulması üzerine de dilekçenin işleme konulduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Fidan'ın adaylığını geri çekmesine ilişkin süreç, geçen hafta hız kazandı.Fidan'ın geri çekme kararını vermeden önce Erdoğan'la gizli bir görüşme yaptığı bildirildi.

ERDOĞAN İLE MEDİNE'DE GÖRÜŞTÜLER

Erdoğan ile Fidan'ın Medine’de de bir araya geldiği iddia edilmişti. Bu görüşmelerden sonra Erdoğan ile Davutoğlu'nun da Fidan'ın adaylığını yeniden görüştüğü, MİT Müsteşarlığı için daha uygun bir isim de belirlenememiş olduğundan adaylığın geri çekilmesinin uygun olacağı görüşüne varıldığı bildirildi.

Erdoğan, Davutoğlu ve Fidan'ın görüş birliğine varmasının ardından dün adaylığı geri çekme süreci işletildi. Fidan, bunun üzerine, dün adaylıktan çekildi. Davutoğlu, Fidan'a, ''Adaylık kararı da, geri çekilme kararı da sizindir'' mesajı verdi ve kararının hayırlı olmasını diledi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Davutoğlu, Fidan'ın durumunu yeniden görüştü.

RESMEN GERİ ÇEKİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de kararı değerlendiren Başbakan Davutoğlu, ''Talebi uygun bularak'' işleme koydurdu ve Fidan'ın adaylığı resmen dün itibariyle geri çekildi. ''Gördüğü lüzum üzerine'' adaylıktan çekildiğini ve ''tevdi edilecek her görevi hakkıyla yerine getireceğini'' açıklayan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı’na yeniden atanacağı ya da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olacağı konuşuldu. 

BAKANLAR KURULU SONRASI AÇIKLANDI

Ancak Bakanlar Kurulu'nun ardından Fidan'ın, jet hızıyla Başbakan Davutoğlu tarafından MİT Müsteşarı olarak yeniden görevlendirildiği açıklandı. Fidan'ın kısa sürede işbaşı yapması bekleniyor. Son olarak 10 Şubat’ta Çözüm Süreci toplantısına girerek görevine veda eden Fidan'ın, yarın yapılacak Çözüm Süreci toplantısına Müsteşar sıfatıyla yeniden katılabileceği belirtildi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 39
  • Erdoğan 9 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır ülkemizin kangreni olan pkk sorununu inşaallah çözüm sonucuna gelindiyse bunuda sayın Hakan Fidan,a borçluyuz,
    Cevapla
  • erciyes 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar ipin ucu ogle deyil mite parelerciler vardi Fidan cekiliyom dedi hepisi cikti bekleyin gorun bu oyundu allah bizleri korudu allah cumhurbaskanimiza basbakanimiza Hakan fidani korusun
    Cevapla
  • akif aksu 9 yıl önce Şikayet Et
    bizde inandık .bu ülkede MİT i teslim edecek başka bir adam bir aydır bulunamadımı
    Cevapla
  • Yorumcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Kimi kandırıyorsunuz, başka oyunlar döndüğü bal gibi ortada. Ne olacak bu ülkenin hali, Başbakansız!
    Cevapla
  • pişkin irade 9 yıl önce Şikayet Et
    bu tür kurumlarda görev alan kişiler tarafsız olmak zorundadırlar, yoksa iktidara gelen her yönetim kendine göre bu kişileri belirlerse devamlılık zedelenir, dolayısıyla bilgi,birikim ve tecrübe heba olmaya müsait olur, kişi doğru olabilir ama o tercihini kullanmıştır, buna saygı gösterilmesi gerekirdi,bu kişilik haklarına da saygısızlıktır.
    Cevapla
  • pişkin irade 9 yıl önce Şikayet Et
    yorum, bak kendin söylüyorsun zaten emekli olduktan sonra diye... kimse ona siyaset yapmasın demiyor,algılamakta güçlük çekiyorsun...
    Cevapla
  • Recep 9 yıl önce Şikayet Et
    Tarafsız olmak mı? Sen nerede yaşıyorsun? Siyasetle ne kadar ilgilisin bilinmez ama Bu tür görevlerde bulunan kişileri her gelen iktidar kendi adamları ile değiştirir. Cumhuriyet tarihi boyunca bu hep böyle olmuştur. Önce araştır öyle yorum yap.
    Cevapla
  • yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    TSK dan emekli olanlar hemen gidip CHP ye yazılıyor. Hani Tarafsızlık?
    Cevapla
  • pişkin irade 9 yıl önce Şikayet Et
    medetres, bilgi,birikim ve tecrübeye ne olacak??
    Cevapla
  • medetres 9 yıl önce Şikayet Et
    müşteşar atanmasında tarafsız falan gerek yok çalışmak istediğin güvendiğin adamı atarsın bu adam 657 tabi memur değil ki,tabi ki kendine göre kişi belirleyecek ülke yönetiliyor hesabını seçimlerde millete verecek beğenmiyorsanız akpartiye oy vermezsiniz gelen parti de istediği kişiyi tercih eder atar bu kadar basit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!