Hürriyet'in Abdullah Gül haberi balon çıktı

Hürriyet'in Taha Akyol kaynaklı 'Gül siyasete dönmeyecek' haberi yalan çıktı.

Hürriyet'in Abdullah Gül haberi balon çıktı
Hürriyet'in Abdullah Gül haberi balon çıktı
GİRİŞ 10.03.2015 13:31 GÜNCELLEME 10.03.2015 14:27
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Bugün Hürriyet gazetesinin manşetten verdiği 'Gül: Aday değilim' haberinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Kurucu İrade isimli Twitter hesabından yapılan açıklamayı Abdullah Gül'ün danışmanlarından Osman Cangal da retweet yaptı.

Hesaptan yapılan açıklama şöyle;

-Yazar @Taha__AKYOL'un 11.Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün aday olmayacağına dair ifadeleri tamamen kişisel görüşlerinden ibarettir.

-Bu nedenle @Taha__AKYOL'un görüşleri sadece kendisini bağlamaktadır ve Sayın Gül adaylık konusunda kararını istişareler sonucu verecektir.

-Sayın @Taha__AKYOL da dahil olmak üzere tüm taraflar, Sayın Gül'ün kırk yıllık davasının ve milletinin hizmetinde olduğunu bilmelidir.

TAHA AKYOL 'KESİNLİKLE ADAY OLMAYACAK' DEMİŞTİ

Gazetede yer alan haberde şöyle denilmişti;

11. Cumhurbaşkanı Gül 2015 seçimlerinde milletvekilliği için aday olmuyor. Gül’ün geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla kamuoyu gündemine giren milletvekili adaylığı konusunda yakın çevresine kesin bir dille  “aday olmayacağım” dediği öğrenildi. Öncelikle, Gül’ün Çankaya’dan ayrıldıktan sonra milletvekili olmak gibi bir tasavvurunun olmadığı, adaylık tartışmalarının kendisinin dışında ortaya çıktığı biliniyor.

FARKLI KULVAR İSTİYOR
Ayrıca Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde “kapısı herkese açık, birleştirici” bir görev yaptıktan sonra bundan sonraki dönemde kendisine farklı bir kulvar çizmek istediği anlaşılıyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu imajıyla ulusal ve uluslararası platformlarda gerektiğinde görüşmeler yapan, görüş açıklayan, sivil nitelikli toplantılar düzenleyen bir devlet adamı olarak çalışmalarını sürdürmeyi tasarlıyor.

HABER 7

YORUMLAR 30
  • ali rıza 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir partide 3 lider olmaz
    Cevapla
  • cabir 9 yıl önce Şikayet Et
    Gul cekinmeden soylemeli dvutohlu gibi 1 ileri 2 geri olmazki
    Cevapla
  • deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Taht kavgasi baslamis..
    Cevapla
  • İSMAİL İSMAİL 9 yıl önce Şikayet Et
    cumhur başkanı seçtirmemek için cumhuriyet mitingleri düzenleyenler muhtıra verdirenler abdullah gül sevgileri depreşti çok enteresan deilmi ey halkım zaten aslında onlar ayakta uyuyolarda haberleri yok öle olmasa zaten oyları artar
    Cevapla
  • sofuoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Abdullah GÜL PARaLEL YAPI'nın sevincini kursaklarında bırakmak için, ne yapacaksa bir an önce kendi ağzından millete söylemelidir.Bir vatandaş olarak Sayın A.GÜL'ün kurucusu olduğu AK PARTİ'den aday olması Ülkemizin yararınadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas uyardı: İsrail'in saldırıları müzakereleri boşa çıkaracak
CHP'li Fatih Portakal'ın mücahit Hamas ve Ebu Ubeyde hazımsızlığı: Terörist yüzünü kapatır