Kenan Evren'in ölümüne hükümetten ilk yorum

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ölümü sonrası hükümetten ilk açıklama Bakan Cevdet Yılmaz'dan geldi. Zeybekci de yorumda bulundu.

Kenan Evren'in ölümüne hükümetten ilk yorum
Kenan Evren'in ölümüne hükümetten ilk yorum
GİRİŞ 10.05.2015 16:20 GÜNCELLEME 11.05.2015 10:00
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim bir geleneğimiz var, ölünün arkasından kötü konuşulmaz. Allah rahmet eylesin diyoruz" dedi. Ekonomi Bakanı Zeybekci ise, törene katılmayacağını söyledi.

Ak Parti Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, seçim faaliyetleri kapsamında merkez Yenişehir İlçesi’nde bulanan Ofis Kapalı Çarşı esnafını ziyaret etti. Ziyarete esnaf, Bakan Yılmaz’dan iş yapamadıklarını ve esnafa desteğin sağlanması gerektiğini aktardı. Esnaf ziyaretinin ardından gazetecilere 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in ölümüyle ilgili açıklamada bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şöyle konuştu: "Eski Cumhurbaşkanlarımızdan ve 12 Eylül darbesini yapan Kenan Evren vefat etti. Bizim bir geleneğimiz var, ölünün arkasından kötü konuşulmaz. Allah rahmet eylesin diyoruz. Ülkemiz, 12 Eylül’de çok acılar yaşadı. Onları hiçbir zaman unutmamız gerekiyor. Allah bir daha memleketimize böyle günler yaşatmasın. Maalesef Türkiye darbelerden çok çekti ve bedeller ödedi. Şimdi çok şükür Türkiye bunları geride bırakmış bir ülkedir'' dedi.

EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kenan Evren'in ölümü için düzenlenecek devlet törenine katılmayacağını söyledi.

Bakan Zeybekci, etkinlik öncesi bir gazetecinin "Vefat eden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için düzenlenecek devlet törenine katılacak mısınız ?" sorusu üzerine, belediye başkanlığı döneminde Evren'in Denizli'ye yaptığı ziyaretlere katılmadığını belirterek, devlet törenine de katılmayacağını ifade etti.

Zeybekci, cumhurbaşkanlığı yapan Kenan Evren'in ailesine, devlete olan saygısından dolayı başsağlığı dilediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Şunu da unutmamak lazım, kim aktördü, kim piyondu, kim bunları oynatandı? Türkiye'nin 1980 öncesi döneminde, Türkiye'yi o şekilde kurgulayanlar, Kenan Evren ve arkadaşlarına da böyle bir görev vermişlerdi. Uygun ortam oluştuktan sonra Türkiye'ye bir darbe ile müdahale edildi. Demokrasimiz adına baktığımız zaman yüz karası bir dönemdi. Bir onlardan, bir bunlardan asmak şeklindeki o faaliyetler ve acıların yaşandığı bir dönemdi. Her şeyi ile tarihe havale ediyoruz. Türk tarihine, milletine ve Allah'a havale ediyoruz. Başka diyecek bir şey yok."

YORUMLAR 37
  • süheyla 8 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomı bakanamızın mesajını cok begendım ve katılıyorum. Kenan evren öldü Rabbime hesabını verecek....
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yıkıldı gitti cihandan dayansın ehli kubur...
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    ahirete epey birikimi var
    Cevapla
  • alia 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede Merhum Menderes'i en alçakça işkencelerden geçirdikten sonra asanlar bile bu kadar lanetlenmedi..Kenan Evren, 1960 darbecileri gibi sadece sağ-dindar olanları assaydı bugün onu kahraman yaparlardı...Evren solcuları da astığı için aleyhinde bu kadar kamuoyu oluşturuluyor...Gaza gelmeyin...Hesabını Allaha versin.
    Cevapla
  • Mustafa ERKAM 8 yıl önce Şikayet Et
    Gömün gitsin. Zaten ölüler inançlarına göre daha sonra sınıflandırılacak. Birilerinin duaları , cenaze törenleri imansızlara zaten fayda vermez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı