Liderler sandık başında

Başbakan Davutoğlu, Abdullah Gül, CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş oyunu kullandı.

GİRİŞ 07.06.2015 10:51 GÜNCELLEME 07.06.2015 15:11
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da Şükrü Doruk Anadolu İmam Hatip Kız Lisesi'nde oyunu kullandı.

Davutoğlu'nun oyunu kullandıktan sonra yaptığı ilk açıklama;

Milletime hayırlı olsun. Ülkemizin geleceği ile ilgili kararını belirtip oy kullanan bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Barış için de huzur içinde ülkenin her yerinden sandıklara gidiliyor. Her hangi bir sorun olmadı. Herkes kendi fikrini beyan etsin. 

Demokrasi şöleni halinde bugünü tamamlayacağız. Hayırlısıyla bu akşam tamamlanacak. Demokrasi Türkiye'de kökleşmiştir.

Bir gazetecinin "AK Parti Genel Merkezi'nde bir balkon konuşması hazırlığı var mı? Ankara'ya ne zaman döneceksiniz" sorusuna Başbakan Davutoğlu, "Müsaade edin 81 vilayeti dolaştık, ata yurdunda şöyle bir nefes alayım. Akşama kadar Konya'da olacağım. Akşamleyin inşallah tablo netleştikten sonra Başbakan olarak da AK Parti Genel Başkanı olarak da milletimize ilk açıklamayı yapmak benim borcum. Yani netice ne olursa olsun bu neticeyle ilgili kanaatlerimi halkımızla paylaşacağım. Bu konuda da inşallah 'balkon konuşması' diye artık adlandırıldı, inşallah onu da yaparız" yanıtını verdi.



Kemal Kılıçdaroğlu: Bizi en çok Diyarbakır üzdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu 14.00'te Çukurambar Arjantin İlkokulu'nda kullandı.

Kılıçdaroğlu, oy kullandıktan sonra basın mensuplarına seçimle ilgili değerlendirmede bulundu.

Eşitsiz şartlarda bir seçim gerçekleştirdiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Her şeye rağmen seçim maratonu güzeldi. Halkın ilgisi güzeldi. Sandığa gidip oyunu kullanan bütün yurttaşlarıma en içten teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Onlar aynı zamanda demokrasinin bekçisidirler. Hepsini yürekten kucaklıyorum" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, seçimlerin demokrasinin gelişmesi, özgürlükler ve refahın hakça tabana yayılması için vesile olmasını umduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sandığa gidişimizin temel nedenlerinden birisi de budur. Birinci sınıf demokrasiyi bu ülkeye getirmek, aç ve açıkta kimseyi bırakmamak. Bunun mücadelesi yapıldı. Eşitsiz koşullarda bir seçimin gerçekleştirildiğini de zaten ifade ettim. Bunu da zaten bütün Türkiye, bütün dünya biliyor. Bütün bunlara karşın biz sorumluluğumuzun bilincinde olarak, çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Seçim herkese ve hepimize hayırlı, uğurlu olsun diyorum."

"Seçimle ilgili sıkıntılı olay olup olmadığı" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, seçimin iyi bir ortamda gittiğini, Diyarbakır'da HDP mitinginde yaşanan patlamanın çok üzücü olduğunu ancak yine de toplumun sağduyusuna güvendiğini belirtti.



Abdullah Gül oyunu kullandı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, vatandaşların gelip oy kullanarak vatandaşlık görevini yapmasının ülkesine sahip çıkması anlamına geldiğini belirterek, "İnşallah neticeler memleketimiz için hayırlı ve iyi olur" dedi.

Eşi Hayrünnisa Gül ile Beykoz Çubuklu İlköğretim Okulu'na gelen Gül, oyunu 1139 numaralı sandıkta kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gül, demokrasinin en güzel yanlarından birinin seçimlerle milli iradenin ortaya çıkması olduğunu, onun da bugün gerçekleşeceğini söyledi.

"İnşallah memleketimiz için her şey hayırlı olur" diyen Gül, vatandaşların gelip oy kullanarak vatandaşlık görevini yapmasının ülkesine sahip çıkması anlamına geldiğini belirtti. Gül, neticenin memleket için hayırlı ve iyi olması temennisinde bulundu.

Abdullah Gül, "Herkes konuştu. Dolayısıyla gayet açık seçik herkesin düşüncelerini ifade ettiği bir seçim kampanyası neticesinde millet şimdi iradesini sandığa yansıtacak. Artık Türkiye'de hep beraber olma, ülkenin geleceği, çocuklarımızın geleceği için eminim ki herkes elinden geleni yapacak" değerlendirmesinde bulundu.



Bahçeli oyunu kullandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oyunu Anıttepe Ortaokulu’nda kullandı. Bahçeli, seçimlerin millet için hayırlı sonuçlar vereceğini belirtti.

MHP Lideri Bahçeli, saat 12.00’de Çankaya ilçesindeki Anıttepe Ortaokulu’na milletvekili genel seçimi için oyunu kullanmaya geldi. Bahçeli, nüfus cüzdanını görevlilerin kontrol etmesinin ardından 1311 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği oy kullanma işleminin ardından çıkışta gazetecilere açıklama yapan Bahçeli, "Seçimlerimizin seçime katılan 20 siyasi partimize, onların değerli adaylarına ve 165 bağımsız adayımıza hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Seçimlerin milletimiz için hayırlı sonuçlar vereceğine inanıyorum" dedi.



Demirtaş oyunu kullandı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekili genel seçimi için oyunu Sultanbeyli Mevlana Ortaokulu'nda kullandı.

Demirtaş, görevlilerin nüfus cüzdanını kontrol etmesinin ardından "1114" numaralı sandıkta oy verdi.

Demirtaş, oy verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin hayırlı olmasını dileyerek, zorlu, zahmetli, sıkıntılı bir seçim kampanyasını tamamladıklarını söyledi.

Türkiye'nin tüm illerinde sandık başında olunacağını hatırlatan Demirtaş, "Herkes vicdani kanaatince, özgürce, iradesi çerçevesinde oylarını sandığa atacak. Bütün dileğimiz, temennimiz odur ki inşallah akşam sandıklar açıldığında Türkiye'nin iç barışına, özgürlüğüne, demokrasisine katkı sunacak bir sonuç çıkacaktır" dedi.

YORUMLAR 43
  • Savas 8 yıl önce Şikayet Et
    Kk hala insanlari kiskirtma yolunda Allah seni islah etsin
    Cevapla
  • chpde bir ilk 8 yıl önce Şikayet Et
    seçimlerde bir ilk yaşanıyor kılıçdaroğlu oy kullanabilmiş ilerleme var :)
    Cevapla
  • AKPLEE 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadasımla ben akpliyiz,kıbrıstayız.oy kullanamadık geç kalmışız başvuruda,12sinde tr ye gelicektik,akpyeydi oyumuz ama,saglık olsun inş akp alnının akıyla cıkacaktır
    Cevapla
  • Yorum 8 yıl önce Şikayet Et
    K.K kullanmışda, acaba doğru kullanabilmiş mi??
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    hayret sandığı bulmuşmu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
TCG Anadolu sahaya iniyor... 100 savaş gemisiyle gövde gösterisi