CHP'de Baykal telaşı! 4 yıldan geri adım attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, hükümeti kurma görevini Deniz Baykal’a verebileceği dedidokuları CHP’yi harekete geçirdi.

CHP'de Baykal telaşı! 4 yıldan geri adım attı
CHP'de Baykal telaşı! 4 yıldan geri adım attı
GİRİŞ 19.08.2015 09:37 GÜNCELLEME 19.08.2015 10:13
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

CHP koridorlarında konuşulan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini eski genel başkanlardan Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a verebileceği dedikodusu parti kurmaylarını telaşlandırdı.

Parti kurmayları, AK Parti ile yeniden masaya oturma mesajı gönderdi ancak bu istek reddedildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki gün biraraya geldiği MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tüm önerilere kapıyı kapatması yeni hesapları gündeme getirdi.

CHP kulislerinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini CHP'nin eski genel başkanlarından Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a verebileceği dedikodularının başlaması üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'a yakın kurmayların AK Parti ile yeniden masaya oturmak için AK Parti ile diyaloğa geçtiği ileri sürüldü.

MHP ile önceki gün yapılan koalisyon görüşmelerinden bir sonuç alamayan AK Parti kurmaylarına, durum değerlendirmesi yaptığı saatlerde CHP'den yeniden masaya oturalım mesajı geldiği öğrenildi.

İKİ SAATLİK MESAJ TRAFİĞİ

Gece yarısından sonra başlayan hareketliliğin 2 saat süre ile iki partinin kurmayları arasında sürdüğü kaydedilirken, CHP kurmaylarının bir çok konuyu ivedilikle ele alınabileceği mesajını yolladığı belirtildi.

CHP'li kurmaylar, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşmelerde dile getirilen ve iki parti arasında üzerinde mutabakata varılamayan 7 ana maddeden biri olan 4 yıllık koalisyon hükümeti modelinden geri adım atılabileceği sinyalini verdi.

2 yıllık bir hükümet modeli ile yeniden görüşülebileceğini iletti. Ancak AK Parti'de yapılan kısa bir değerlendirmenin hemen ardından bu mesaja sıcak bakılmadığı iletildi. (Yeni Şafak)

YORUMLAR 27
  • emin 8 yıl önce Şikayet Et
    baykal devlet adamıdır kemal gıbı degıldır o da devletın zarar gormesını ıstemez kaldı kı kasetle kendısını yıkan kemale darbe ındırmek ıcın bu fırsatı da degerlendırır
    Cevapla
  • ozdo 8 yıl önce Şikayet Et
    Baykal'a diyanet işlerini veya dinimizi teslim etmiyor, şuandaki karmaşıklıktan en az zararla nasıl çıkılır diye devletin bekası için gerekirse Baykala verecek, zaten verirse chp nin bölünmesi demektir buda bizim işimize gelir. Siyaset din değildir, ama dinimiz bilen yaşayan yakın olanın siyaset yapması tabi ki birinci tercihimiz. Dinimizi çok iyi yaşıyor gibi görünenlere de, sözde dini kuruluş olduklarını diyorlar ama siyasetin her tarafında, medyanın her tarafında, dünyanın her tarafında, BİR Türkiye ve Müslümanların yanında değiller ama ÜSLERİ nerede? En azından Baykal'ın yeri yurdu belli tecrübeli çarkçı değil. ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN
    Cevapla
  • kerküklü türkmen 8 yıl önce Şikayet Et
    chp ile koalisyon vatan hainliğidir.
    Cevapla
  • YAŞAYAN EFSANE 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunun adı siyaset , Süleyman demirel in siyaseten söylediği söz asırlık söz dür. DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜN DÜR. Şuan da siyaset bu nu yaşıyor, kıvraklık oynaklık,oryantel şaka maka, tukaka, makarna, ak koyun kara koyun, ne arasan geri adım at. tükürdüğünü yalaa sonra yaşa, SİYASET,ZİYARET,ZİYAFET,KIYAFET önemli dir.
    Cevapla
  • erdil 8 yıl önce Şikayet Et
    Saçma...
    Cevapla
  • delir 8 yıl önce Şikayet Et
    senin aklına uyulsa ülke viran yıkık hale gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor