13 yıl sonra MGK’ya katılan ilk MHP’li oldu

Milli Güvenlik Kurulu'nda 13 yıl sonra bir ilk yaşandı. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 13 yılın ardından MGK’ya katılan ilk MHP’li oldu.

13 yıl sonra MGK’ya katılan ilk MHP’li oldu
13 yıl sonra MGK’ya katılan ilk MHP’li oldu
GİRİŞ 04.09.2015 07:19 GÜNCELLEME 04.09.2015 10:48

Milli Güvenlik Kurulu’nun önceki gün yaptığı toplantı birden fazla nedenle önemliydi.

Öncelikle, Cumhuriyet döneminin ilk seçim hükümetinde yer alan ilgili bakanların ilk MGK’sı olma özelliği taşıyordu.

Orgeneral Hulusi Akar da Genelkurmay Başkanı sıfatıyla ilk kez masada yer alıyordu. Seçim hükümetinin Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 13 yılın ardından MGK’ya katılan ilk MHP’li oldu.

13 yıllık tek parti döneminin ardından MGK’nın sivil kanadında, Ak Partili, bağımsız, MHP’li isimlerden oluşan bir görüntü vardı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 13
  • Ahmet 11 yıl önce Şikayet Et
    Tuğrul Türkeş ve Yalçın Topcu Akpartiden aday yapılsın seçimden sonra Yalçın Topcuya içişleri Tuğrul Türkeşe dış işleri bakanlığı verilsin bir Akpartili olarak gönülden istiyorum.
    Cevapla
  • kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    Diyorlarki MHP nin kapısından giremez sizin babakızın partisimi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in kaderini Filistinli partiler belirleyecek: Hükümette 13 haftalık zaman yarışı!
ABD ara seçimleri İran'da nasıl karşılandı?