Yılmaz'dan HDP'nin talebine sert tepki

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yımaz, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Her iki tarafta silah bıraksın" çağrısına tepki gösterdi.

Yılmaz'dan HDP'nin talebine sert tepki
Yılmaz'dan HDP'nin talebine sert tepki
GİRİŞ 14.09.2015 18:13 GÜNCELLEME 14.09.2015 18:13
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

"DEVLET İLE ÖRGÜTÜ AYNI KEFEYE KOYAMAZSINIZ"

Devletle terör örgütünü aynı kefeye koymanın doğru bir yaklaşım olmadığını belirten Yılmaz, "Örgüt silah bırakıp yurt dışına çıkarsa sorun kalmayacak" dedi.

Yılmaz'ın açıklamaları şöyleydi:

Keşke bunlar Suruç saldırısından sonra  daha yüksek sesle söylenebilseydi. O tarihte biliyorsunuz Başbakanımız ‘Bütün partiler bir araya gelelim teröre ortak bir tavır alalım’ demişti. Orda maalesef çok farklı üslup kullanıldığını hep birlikte izlemiştik. Bugün biraz daha farklı bir yere gelmeleri olumlu bir durum bence.  Ama burada da bir eksiklik var, o da şu; devlet ile terör örgütünü sanki eşit taraflarmış gibi görmek son derece yanlış. Devlet bütün vatandaşların devleti, meşru bir organizasyon, bütün halkın emniyetini sağlamak ile mükellef ve bunu da hukuk içinde yapan bir mekanizma. Örgüt ise yasadışı, kendince belirli bir siyasi gündemi olan, terörü bunun için bir araç olarak kullanan bir yapı. Bu ikisini aynı kefeye koymak doğru bir yaklaşım değil. Bu çağrılar yapılacaksa öncelikle örgüte karşı yapılmalı. Örgüt sivil vatandaşların içinden çıkıp giderse, silahlarını yurt dışına çıkartırsa zaten problem kalmayacak.

Yılmaz, A Haber canlı yayınına katıldı.

YORUMLAR 7
  • firari 8 yıl önce Şikayet Et
    yurt dışına çıkmaları çözüm mü ?? Silahları ile teslim olacaklar ve cezalarını çekecekler. Her türkü pisliği yapacaksın sonra hadi eyvallah ben yurt dışına gidiyorum iyimiş
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir kürt olarak bunların kökünün kazinmasini talep ediyorum devletinden.
    Cevapla
  • selami 8 yıl önce Şikayet Et
    ben anlamıyorum hala ordumuzla pkk yı aynı cümlede kullanabiliyorlar devletimize askerimize lütfen saygı
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir kürt olarak tam gaz operasyona devam istiyoruz.Bu hainler doğuda huzur bırakmadı. Devlet çok geç kaldı
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bilinen 5000 yıllık tarihe sahip bir devleti yönetmek elbette zordur. PKK ve uzantısı hdp devletin yumuşak Yüzünü fırsat bilip saldırılarını artırdı. Fakat bu zor Günler'de en sevindirici olan şey devletin ve milletin BAŞINDA Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin ve vatanseverin olması. At izi it izine karıştı dostlar. Allah Erdoğan a yardım etsin ömrünü iktidarını uzun etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı
Okuldan atılan kız öğrenci silahla okulun kapısına gelip havaya ateş açtı