Hükümet Demirtaş'a rest çekti: Artık bıktık

Akdoğan, Demirtaş'ın '1 Kasım'dan sonra yeni sayfa açılacak, görüşmelerimiz var' şeklindeki sözlerinin yalan olduğunu söyledi.

Hükümet Demirtaş'a rest çekti: Artık bıktık
Hükümet Demirtaş'a rest çekti: Artık bıktık
GİRİŞ 27.10.2015 02:13 GÜNCELLEME 27.10.2015 03:09
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

''BUNLARIN YALANLARINDAN, TAKTİK AÇIKLAMALARINDAN BIKTIK''

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın "1 Kasım'dan sonra yeni sayfa açılacak, görüşmelerimiz var" şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine Akdoğan, "Bunların hiçbir sözüne itibar etmemek lazım. Bunların yalanlarından da bıktık, bu taktik açıklamalarından da" diye konuştu.

PKK terör örgütünün de benzer taktik açıklamalarda bulunduğunu belirten Akdoğan, örgütün seçim sürecine girince taktik bir eylemsizlik ilan ettiğini ve buna da uymadığını, eş zamanlı olarak da canlı bomba talimatları vermeye başladığını hatırlattı. 

''BURADA ÇOK SIKIŞTILAR''

Bunun nasıl bir taktik durumsa HDP'nin yaptıklarının da taktik bir durum olduğunu kaydeden Akdoğan, "Bunlar her şeyi berbat ettiler, çözüm sürecini sabote ettiler, barajı geçmek için sürece ihanet ettiler" dedi.

Sürecin geldiği noktaya dikkati çeken Akdoğan, "Bugün burada çok sıkıştılar. İnsanlar diyor ki 'Ben sana niye oy vereceğim. Tamam barajı geçme motivasyonun vardı oy verdik. Siz her şeyi berbat ettiniz'. PKK'nın bölgedeki stratejisi de halktan ciddi tepki çekti" şeklinde konuştu.

BUNLAR KABİL-İ HİTAP OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR

PKK'nın bölgede isyan denemeleri yapmasının amacını "Güvenlik güçleri üzerine gidecek, halk orada ayaklanmış, devlet de halkı eziyormuş" görüntüsü vermek olarak değerlendiren Akdoğan, devletin bu oyuna gelmediğini söyledi.

Örgütün bu stratejisine vatandaşların çok büyük bir tepki gösterdiğini ifade eden Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bunlar kıvranıyor. Özerklik projesi, devrimci halk savaşı, vur-kal eylemleri çöktü. Siyasi uzantısına da eleştiri var. Bu tür açıklamalarla 'Bir takım görüşmeler var, seçimden sonra süreç yeniden başlayacak, bundan dolayı bize oy verin'. Böyle bir kandırmaca içerisine giriyorlar. Böyle bir görüşme söz konusu değil. Bunlar kabil-i hitap olmaktan çıkmıştır. Bunlar sürece ihanet etmiştir. HDP'nin bu yönetimiyle bu anlayışıyla bu anlamda ciddi bir konu görüşmek mümkün değildir. Bu sürecin sahibi AK Parti'dir. Siz, iyi niyetle süreci devam ettirmek isteseniz bile bu var olan tablo değişmeden hiçbir şey devam ettiremezsiniz." 

''BUNLAR AÇIKTAN İHANET ETTİLER''

HDP'nin tam bir hayal kırıklığı yaşattığını ve güven sarsılması yaşandığını ifade eden Akdoğan, "Şu anda bu yönetimde bulunan kişiler, bunlar sürece açıktan ihanet ettiler. Bu yüzden bu çok kolay bir durum değil. Ben kısa vadede bu yapı değişmeden onların muhatap alınacağı kanaatinde değilim. Öncelikle sürecin bir noktaya gelebilmesi için güvenlik açığının giderilmesi, terörle mücadelede bir yere varmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 39
  • Cansu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu süreçte Yalçın Akdoğan beyi tebrik ediyorum.PKK nın anlayacağı dilde cevap veriyor.İki yüzlü insanlara ne cevap verilmesi gerekiyorsa.Onun için Pkk nın en sevmediği kişilerden biridir.Ama hep bu pozisyonunda kalmalı.Tebrikler.
    Cevapla
  • Abdullah Said 8 yıl önce Şikayet Et
    pinokyo olsa burnu aya varır en az. Hainler.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Selahaddin Demirtaş = vatan hayini
    Cevapla
  • cem can 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet selo 1 kasımdan sonra açılacak sayfada siz yoksunuz oraya PKAKA dan temizlene ülkemizin tarihi yazılmaya başlanacak allahın izniyle
    Cevapla
  • öz vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    sana ancak senin köpeklerin inanır TSK ve DEVLETİMİZE güveniyoruz. Hepinizi TEMİZLEYECEKLER
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak