Mahçupyan: HDP ve Öcalan muhatap alınmayacak

Etyen Mahçupyan, dış politikada istikrar gelene kadar çözüm süreciyle ilgili Öcalan ve HDP’nin muhattap alınmayacağını öne sürdü.

Mahçupyan: HDP ve Öcalan muhatap alınmayacak
Mahçupyan: HDP ve Öcalan muhatap alınmayacak
GİRİŞ 02.11.2015 08:57 GÜNCELLEME 02.11.2015 08:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Al Jazeera Türk’e konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun fahri danışmanı ve Akşam gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, Ak Parti’nin tek başına iktidarı kazandığı 1 Kasım seçim sonuçlarının çözüm sürecini nasıl etkileyeceğini değerlendirdi. Mahçupyan, “PKK konusunda bir geri adım olacağını hiç sanmıyorum. Gördüğüm kadarıyla silahlı çatışma ve Suriye’deki olay devam ettiği sürece hükümet de PKK’ya karşı şu anki tavrını, çatışmacı tavrını devam ettirecek. PYD’ye karşı da devam ettirecek. Öte yandan yurt içinde de HDP’nin muhatap alınma ihtimalinin çok düşük hale geldiğini görüyorum” dedi.
 
Mahçupyan, “Kürtlerin beklediği reformların yapılıp yapılmayacağı. Ak parti’nin şu anda ajandası olmak durumunda. Bununla ilgili hızlı bir şekilde bir şeyleri söylemek durumundalar,” ifadelerini kullandı.
 
Mahçupyan, “Öcalan faktörü ne olur?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Şu andaki durumda bence dış politikada bir istikrar gelene kadar ne Öcalan’ın, ne de HDP’nin bir rolü olabilir.”

 

YORUMLAR 3
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bence yapılması gereken halka inilmeli hdp ve öcalan la müzakere yolu yanlış pkk ile ciddi anlamda mücadele edilip dağ taş demeden tüm il ve ilçeler temizlenerek hareket edilirse 1 yıla kadar kalmaz biter . pkk yı ağzına alan kim olursa terör örgütü olmadığını kim savunursa cezalar verilmeli ve caydırıcı olmalı o cezalar.
    Cevapla
  • Muhammed 8 yıl önce Şikayet Et
    ha işte böyle yola gelin sizi nasıl Ak partili seçmen olarak yola getirdik 7 hazirandaki şevkat tokatıydı :)
    Cevapla
  • genç osman 8 yıl önce Şikayet Et
    hayat devam ediyor operasyonlar durursa türkiye parçalanmış demektir bunu herkes bilsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?