AK Parti’ye oyların yüzde 3'ü CHP’den gitmiş

1 Kasım seçimlerinin hemen ertesinde, yapılan araştırmaya göre AK Parti’ye giden oyların yüzde 3'ü CHP’den gitmiş...

AK Parti’ye oyların yüzde 3'ü CHP’den gitmiş
AK Parti’ye oyların yüzde 3'ü CHP’den gitmiş
GİRİŞ 05.11.2015 05:51 GÜNCELLEME 05.11.2015 13:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

IPSOS araştırma şirketinin 1 Kasım seçimlerinin hemen ertesinde, 2-3 Kasım tarihlerinde 1614 seçmenle telefonda yaptığı anketten şu çarpıcı sonuçlar çıktı:

1- AK Parti’ye oylar nereden geldi?

Araştırmaya göre yüzde 49’u bulan AK Parti, 1 Kasım’da toplam oyunun yüzde 72’sini kendi seçmeninden alırken, oyunun yüzde 3’ü CHP seçmeninden, yüzde 9’u MHP seçmeninden, yüzde 2’si HDP seçmeninden geldi. Oy kullanmayanlardan aldığı oy ise yüzde 12 oldu.

2- Seçmen oy tercihinden memnun mu?

Yüzde 85’i memnun olduğunu söylüyor. Bu oran 7 Haziran’da yüzde 67’ydi.

ANKARA KATLİAMI NASIL ETKİ YAPTI?

3- Terör olayları tercihleri etkiledi mi?

Bu soruya seçmenin yüzde 13’ü “Oy vermeyi düşündüğüm partiyi değiştirdim” yanıtı verirken, yüzde 5’i yaşadığı kararsızlığın terörle sona erdiğini vurguladı. Yüzde 81’in oyu etkilenmedi.

4- Ankara katliamı kimin oyunu, nasıl etkiledi?

1 Kasım’da AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 10’u, CHP’ye verenlerin yüzde 5’i, MHP’ye verenlerin yüzde 3’ü ve HDP’ye verenlerin yüzde 5’i katliam sonrası oy vereceği partiyi değiştirdiğini söyledi.

5- Seçmen oyuna ne zaman karar verdi?

AK parti seçmeninin yüzde 4’ü sandık başında, yüzde 5’i son bir hafta içinde, yüzde 9’u son bir hafta ile iki ay içinde tercihini netleştirdi. Böylece AK Parti diyenlerin yüzde 18’inin kararını son iki ay içinde verdiği ortaya çıktı.

YORUMLAR 9
  • AkPartili Nihat 8 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet neden kaybetti.Bence;Mhp en başından beri hükümeti Akp-Chp kursun dedi.O zaman kendisi ne için oy istiyor oyları da Akp ve Chp için istesin.Hdp pkk terör örgütünün sözcülüğünü yaptı,pkk sizi tükürüğüyle boğar gibi açıklamarı yüzünden sandıkta boğuldu.Chp seçmeni de halkı çok aşağılıyor,kibirli ve elitist bir tutumla kendileri gibi düşünmeyenleri aşağılayıp hakaret ediyorlar.Muhalefetin en büyük sorunları bunlar bence...
    Cevapla
  • dikkatli okuyun 8 yıl önce Şikayet Et
    oy verenlerın %3 esnaftır ticaretle ugrasan kesımdır biliyor ki AKP tek basına gelmeesse batacagını doların 4 lıra euronun 5 lıra 2 aldıgı malın 5 lıra 100 bın lıralık borcun 200 olcagını bılıyor istemeyerekte olsa AKP YE veriyor biliyorkı ne chp den ne mhp den bu ulkeye hayır var
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    PKK bitince ne olacaklarını kendileride biliyorlar !
    Cevapla
  • HASAN 8 yıl önce Şikayet Et
    PKK ne kadar zararlı olduğu seçmen tahmin etmiş ve oyunu kullanmıştır.
    Cevapla
  • AREEF 8 yıl önce Şikayet Et
    Kurulduğu günden beri koşulsuz olarak AKP yi destekledim. İstediği kadar karalama kampanyaları yürütsünler, terör saldırıları veya başka sebepler beni bu partiden asla soğutamaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Anketçiler kendini AKlamak için seçmen son dakika karar değiştirdi bu yüzden bilemedik demeye çalışmış. Yani dış baskı yüzünden genelde işine gelen parti oylarını yüksek gösterdik veya ona göre denek seçtik diyemiyorlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya rest: Hepsi örtbas ediliyor!