Meclis Başkanlığı’na 4 isim iddiası

Seçimlerin ardından gözler kurulacak yeni hükümette bakanlık koltuğuna kimlerin oturacağı ile TBMM başkanının kim olacağına çevrildi.

Meclis Başkanlığı’na 4 isim iddiası
Meclis Başkanlığı’na 4 isim iddiası
GİRİŞ 09.11.2015 08:47 GÜNCELLEME 09.11.2015 08:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kulislerde konuşulanlara göre yeni başkan için Saray-Köşk ve Meclis çevrelerinde dört isimden bahsediliyor.  Başkentte TBMM Başkanlığına ilk günlerde İsmail Kahraman ismi geçse de daha ziyade işleyişi bilen, hukuk ve siyasete hakim, partiler arası çalışma ve uzlaşma deneyimine sahip isimler öne çıkıyor.

Bu kriterler ise Ak Parti’de dördüncü dönemine giren 23 isme gözleri çeviriyor. Bu noktada  başkentte gözler, 7 Haziran’da siyasete mola verdikleri halde 146 gün sonra şansın yeniden kapılarını çalarak Meclis’e soktuğu dört isme çevrilmiş bulunuyor. Bekir Bozdağ, Faruk Çelik, Burhan Kuzu ve Cemil Çiçek. 

İktidar, 2019 seçimlerine kadar siyasetin sıcak konusu olacak anayasa yapım süreci için Prof. Burhan Kuzu ismini de öncelikli olarak ele alıyor. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığı da yapan, anayasa profesörü Burhan Kuzu ismi bu noktada öne çıkıyor. Daha önce anayasa yapım sürecini Cemil Çiçek yürütmüş, ancak bir sonuç alınamamıştı. Ayşenur Bahçekapılı ismine ise sürpriz olarak bakılıyor. Ak Parti Hükümetlerinin Meclis Başkanı tercihi Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek ve İsmet Yılmaz olmuştu.

YORUMLAR 3
  • ergun 8 yıl önce Şikayet Et
    benim adayım Tuğrul Türkeş Niye derseniz hem vefa hemde sağduyulu milliyetçi kardeşlerimize jest olsun.
    Cevapla
  • Taşkın 8 yıl önce Şikayet Et
    Burhan Kuzu.
    Cevapla
  • Ceyda 8 yıl önce Şikayet Et
    Faruk çelik orada görmek istemem.... ,,daha doğrusu hiç görmek istemediğim bir siyasetci"
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı