Meclis'te "boşanma komisyonu" kuruldu

Boşanma olaylarının araştırılması için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması komisyonu kuruldu.

Meclis'te "boşanma komisyonu" kuruldu
Meclis'te "boşanma komisyonu" kuruldu
GİRİŞ 16.12.2015 05:45 GÜNCELLEME 16.12.2015 07:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu'nda, boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için kabul edilen Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, TBMM Genel Kurulu'nda 10 Aralık'ta boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergenin kabul edilmesi kararı yer aldı.

Buna göre, aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98'inci ve içtüzüğün ilgili maddelerince Meclis araştırması açılacak. Bu araştırmayı yapacak komisyon 17 üyeden kurulacak ve çalışma süresi başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üye seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olacak. Komisyon, gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

YORUMLAR 5
  • m akif 8 yıl önce Şikayet Et
    İSLAM ülkesi olan bizim örf adet ve İSLAM ögretilerine taban tabana zıt ve güzel dinimiz İSLAM ın onay vermediği kadın taraflı ve aile içinde erkegi rencide eden ,aynı zamanda aşırı derecede kadın taraflı kadınlar sayesinde özgüveni fazla artan kadınlarımız malesef en ufak bir problemde bile utanmadan yuvasını düsünmeden ERKEGİNİN mal varlığını da alıp mahkemelere koşup BOŞANMALARA başvuruyorlar . en ufak bir sebepden ötürü elinden EŞİ ve MALVARLİGI mahkemeler tarafından alınan erkekler de CİNNET geçirip ya eşini çocuklarını katlediyor yada intihar ediyor . bu BOŞANMALARIN sebebi bu Hıristiyan üklelerden ıthal oraların AİLE GENÇLİK yapısını zaten bozmuş bu kokuşmuş YASALARIDIR ...
    Cevapla
  • ayşe 8 yıl önce Şikayet Et
    boşananların çocukları için komisyon kurun
    Cevapla
  • AHMET COŞKUN 8 yıl önce Şikayet Et
    boşanma komisyonun kurulması çok önemli bir gelişmedir evlendirmeye komisyomuda kurulmalıdır.
    Cevapla
  • goran 8 yıl önce Şikayet Et
    Turk kadinini tv dizileri egitiyor. Dizileri kaldirin. Verdikleri hasar on yil sonra duzelir.
    Cevapla
  • Vatandaş.06 8 yıl önce Şikayet Et
    En azından onlar evlenmiş la :D evlenemeyenler için kurun asıl bir komisyon.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler