'Dünya tarihinde görülmemiş bir olay'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi.

'Dünya tarihinde görülmemiş bir olay'
'Dünya tarihinde görülmemiş bir olay'
GİRİŞ 18.12.2015 22:42 GÜNCELLEME 18.12.2015 22:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar çıkmasına ilişkin, "Türkiye, dünya siyaset tarihinde görülmemiş bir işi yaşadı. 5 ayda hiçbir ülkede seçmen tercihi ve kanaati bu oranda değişmez. Onun için gelişmiş demokrasilerde uzmanlar ve liderler diyor ki 'Erdoğan bir sihirbaz' ama onlar Recep Tayyip Erdoğan'ı tanımıyor. 'Olsa olsa bunda bir sihir var' diyorlar" dedi.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, ilk kez partisinin İzmir il başkanlığını ziyaret eden Yıldırım, teşkilata seçim döneminde kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Bakan Yıldırım, AK Parti'nin İzmir'de oylarını büyük oranda artırdığına işaret ederek, "İzmir, AK Parti'nin Türkiye genelinde yüzde 50 gibi bir oyla tek başına iktidara gelmesinde önemli katkı koydu. Biz İzmir'de oylarımızı artıramasaydık AK Parti, Ege hariç diğer tüm bölgelerde birinci olacak, Ege'de ikinci olmaya devam edecekti. İzmir, AK Parti'nin 7 bölgede de birinci olmasını sağlamıştır" diye konuştu.

'ERDOĞAN BİR SİHİRBAZ' DİYORLAR

Türkiye'de 7 Haziran ile 1 Kasım genel seçimlerinin sonuçları arasındaki büyük farklılığa dikkati çeken Bakan Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milletimiz, kısa süreli yaşanan bu ara dönemin Türkiye'ye nelere mal olacağını gördü. Türkiye, tekrar istikrardan ve güçlü siyasi iradeden yana kararını verdi ve bugünlere geldi. Bugün sorumluluğumuz bir kat daha artmıştır. Çünkü Türkiye, dünya siyaset tarihinde görülmemiş bir işi yaşadı. 5 ayda hiçbir ülkede seçmen tercihi ve kanaati bu oranda değişmez. Onun için gelişmiş demokrasilerde uzmanlar ve liderler diyor ki 'Erdoğan bir sihirbaz' ama onlar Recep Tayyip Erdoğan'ı tanımıyor. Olsa olsa bunda bir sihir var diyorlar. Recep Tayyip Erdoğan bir sihirbaz değil, o ömrünü Türkiye'ye ve siyasete dayandırmış bir ustadır. Erdoğan'ın engin görüşü ve siyaset öngörüsü 1 Kasım sonuçlarını doğurdu. Ülkemiz bundan sonra iç ve dış sorunları çok daha kararlılıkla üzerinde gidecek ve her türü çözümü üretecektir."

Yıldırım, AK Parti'nin tekrar tek başına iktidar olmasıyla Türkiye'nin yoluna daha güçlü devam edeceğini vurgulayarak, "Artık kimsenin mazeret arkasına saklanma şansı yoktur. Geçtiğimiz 13 sene gelecek 13 senenin teminatı olarak duruyor" dedi.

''İZMİR'İN SAĞLADIĞI KREDİLERİ HOYRATÇA KULLANA PARTİ DEĞİLİZ''

İzmir milletvekili olduğunu belirten Yıldırım, İzmir'de yerel yönetimin hizmetlerinin yetersizliğinden merkezi hükümeti sorumlu tuttuğunu, bunların bir bahane olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Enerjimizi İzmir'e yansıtmayı esas alan bir partiyiz. İzmir'in peşin peşin sağladığı kredileri hoyratça kullanan bir parti değiliz. İzmirlilerin desteği bize günden güne artıyor. İzmirli artık geleceğinin nerede olduğu daha iyi görmeye başladı. Bundan sonrası bize düşüyor, Biz mesajı aldık karşılığını vereceğiz. Bu güzel İzmir için siyasi merkezli kısır tartışmaları, parti aidiyetini bir kenara bırakıp, şehrin geleceğinde bir olalım. Biz sözümüzün arkasındayız, hiçbir yerel yönetim şehrine hizmet etmemesinin bahanesini Ankara olarak göstermemeli. Biz İzmir'in projeleri konu olduğunda asla ve asla parti kimliği ile hareket etmeyeceğiz."

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da Bakan Binali Yıldırım'ın seçimlerin ardından, kenti ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini vurgulayarak, Yıldırım'ın İzmir'e önemli hizmetlerinin olduğunu ve bu hizmetlerden faydalanmaya devam edeceklerini aktardı.

YORUMLAR 2
  • hyr 8 yıl önce Şikayet Et
    Bazı bankalar ohl otomatik fon diye bir şey yapıp bankalar fonundan para kaçırıyor. Vatandaşın hesabı para var oken 0 görünüyor. Para çekerken fondan paraya çevriliyor.vatandaş iyi bilmiyorsa param bitmişbdemekki deyip gidiyor para orda kalıyor
    Cevapla
  • hyr 8 yıl önce Şikayet Et
    Sonra yapı kredi bankası adam atmden para çekecek orda 500 yazıyor adam çekiyor olkokul mezunu ne bilsin. Halbuki o rakam kredili miktar. Basacaksın 1 trilyon cezayı. Çünki vatandaşı zengin eder diye bunu vermiyorlar. Devlet açacak davayı.1 trilyon devleti zengin etmez yapı keediyi de fakir etmez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak