Aşık Veysel'in 43. yıldönümü

AK Parti vekili Çiğdem Karaaslan, büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun, ölümünün 43’üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Aşık Veysel'in 43. yıldönümü
Aşık Veysel'in 43. yıldönümü
GİRİŞ 21.03.2016 14:31 GÜNCELLEME 21.03.2016 14:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekli Çiğdem Karaaslan,  büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun, ölümünün 43’üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Karaaslan, mesajında şu ifadelere yer verdi,

"Sivas’ın Şarkışla’sında doğan Veysel, gözlerinin kaybolan ışığını gönül gözü ile iç dünyasına aktararak bu dünyasını mamur hale getirdi ve oradan aldığı ilhamı “Uzun ince bir yoldayım, Benim sadık yârim kara topraktır”  diye ölümsüzleşen dizeleriyle bize aktarmasını bildi.

Ozanımız, sözlü ve sazlı ozan geleneğinin günümüze sarkan bütün damarlarını etkileyerek, gelecek için adeta bir mihenk taşı durumuna gelmiştir. Halk ozanımız Aşık veysel, küçük yaşta yaşadığı acılara rağmen, yüreğindeki sevgi ve hoşgörü ile 7 yaşında eline aldığı sazı ve farklı üslubuyla kültür zenginliğimize zenginlik katmış, eserlerinde Türkçemizin güzelliğini en güçlü bir şekilde yansıtmıştır. Halk edebiyatımızda, Anadolu halk ozanlarının en önemli şahsiyetlerinden biri olarak yerini almıştır. Unutulmaz türküleri ve şiirleriyle gönüllerde taht kuran değerli ozanımız Aşık Veysel’i aramızdan ayrılışının 43. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum''

YORUMLAR 1
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Aşık Veysel'in 43. yıl dönümü ne demek ya hu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı