'Kılıçdaroğlu'nun üslubu utanç verici'

Doç. Dr. Fahrettin Altun ve Sabah yazarı Mahmut Övür, Kılıçdaroğlu'nun skandal sözlerini canlı yayında değerlendirdi.

GİRİŞ 06.04.2016 17:15 GÜNCELLEME 06.04.2016 17:24

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na hakaret içeren sözleri, A Haber'deki Söz Teması programında tartışıldı.

SETA İstanbul Genel Koordinatörü Doç. Dr. Fahrettin Altun, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini "skandal" olarak niteledi, CHP liderinin gündem oluşturmaya çalıştığını ve siyaseti kirlettiğini söyledi.

“GÜNDEM OLUŞTURMA ÇABASI İÇİNDE”

Buradaki mesele skandal aslında. Çok net bir ayrımcılık var, çok net bir cinsiyetçilik var, bunun üzerinden siyaset yapma var ve siyaseti de kirletme var aslında. Biz Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyaset performansının da böyle olduğunu görüyoruz. Çünkü, biz ne zamandır Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarattığı bir gündemi konuşuyoruz? Türkiye’nin temel meseleleri ile ilgili çok önemli bir ay geçirdik. Bir ay içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin temel meseleleri söz konusu olduğunda hangi meselesini burada, başka platformlarda tartıştık? Hepimiz yazı yazıyoruz, hangimiz yazma gereği duyduk.

MAHMUT ÖVÜR: SİYASET ADINA UTANÇ VERİCİ

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini CHP siyasetinin bittiğinin bir göstergesi olarak niteledi.

“CHP SİYASETİ BİTMİŞTİR”

Bu hakikaten Türkiye’deki siyaset açısından utanç verici bir şeydir ve siyasetin dibe vuruşunun göstergesidir. Özellikle CHP siyasetinin, geldiği noktanın dibe vuruşunun göstergesidir. Buna denecek artık laf yok. Bir kadına bundan daha aşağılık bir laf edilemez. Hakikaten sınırları zorluyor. Siyasetin sınırlarını zorladığı gibi toplumdaki ilişkinin, diyalog kurmanın sınırlarını zorluyor. CHP kitlesinin de bu kadar alkışlayacak noktaya getiren de tamamen bu zihniyettir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor