Aydın'dan kongre yorumu: Bu bir bayrak yarışı

TBMM Başkanvekili Aydın, kongre kararı için "Bu bir bayrak yarışıdır, zaman zaman makamlar değişebilir, kalıcı olan Türkiyedir" dedi.

Aydın'dan kongre yorumu: Bu bir bayrak yarışı
Aydın'dan kongre yorumu: Bu bir bayrak yarışı
GİRİŞ 09.05.2016 14:17 GÜNCELLEME 09.05.2016 14:17

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Ak Parti adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ile birlikteÇankaya’da katıldığı açılışta  gündeme dair açıklamalarda bulundu. Meclis çatısı altında her milletvekilinin milletin temsil makamında millete yakışır bir şekilde çalışmalarını sürdürmeleri gerektiğini vurgulayan Aydın, Anayasa Komisyonu’dan yaşanan kavgaların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi.

MAKAMLAR DEĞİŞİR, KALICI OLAN TÜRKİYE'DİR

22 Mayıs’ta yapılacak AK Parti Kongresi’nde alınacak karara ilişkin de konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “İstikrarın devamı güven ortamının devamıyla yeni bir değişim, yeni bir heyecanla kaldığı yerden devam edecek. Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız çok önemli hizmetlere vesile oldu. Ben de kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır, bir hizmet yarışıdır. Bu hizmet yarışında zaman zaman mevkiler, makamlar değişir. Kalıcı olan Türkiye’dir. AK Parti bir dava partisidir. Biz kişiler üzerinden çok ilkeler ve değerler üzerinde siyaset yapıyoruz.” dedi.

REJİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ

Başkanlık sisteminin de Türkiye’de bir an önce uygulanması gerektiğini vurgulayan Aydın sözlerine şöyle devam etti: “ Türkiye’nin 2023, 2071 vizyonuna doğru emin adımlarla yürümesi için mutlaka ama mutlaka başkanlık sisteminin Türkiye’de uygulanması lazım. Bu bir rejim değişikliği değil, sistem değişikliğidir. Daha önce de birçok siyasetçi bununla ilgili girişimlerde, söylemlerde bulundu. Ülkemizin daha hızlı büyümesi için başkanlık sisteminin uygulanması gerektiğini düşünüyorum.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi