Paralel yapının yeni oyununu açıkladı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, paralel yapının farklı vakıf ve cemaatlere sızıp eylemlerine oradan devam ettiklerini açıkladı.

Paralel yapının yeni oyununu açıkladı
Paralel yapının yeni oyununu açıkladı
GİRİŞ 09.05.2016 14:34 GÜNCELLEME 09.05.2016 14:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Vakıflar Haftası dolayısıyla TBMM’de düzenlenen törende konuşan Yalçın Akdoğan, paralel yapıya ilişkin, “Milli güvenlik sorunu olarak tanımlanan bu anlayış, şimdi yeni yeni taktiklerle bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyor. Farklı vakıflar, cemaatlerin içine sızıp öyle görünmeye çalışıyorlar” dedi. 

“İslam'da, İslam tarihinde sivil inisiyatif, hak ve adalet anlayışı çok önemlidir" diyen Akdoğan, şöyle devam etti: 

"Bugün bütün vakıflarımız, derneklerimiz, cemaatlerimiz bu anlayışın bir devamıdır. Ama bu noktada bu anlayışa zarar veren, zehirleyen bir kısım yapılar ortaya çıkmadı mı? Çıktı. Bunu da gördük. Etkinlik alanı içinde olan sivil toplumda, vakıflarda, medyada, başka alanlarda yanlış yollara sapan, bu alanlardaki destek vererek insanlara ihanet eden, devlete ihanetten önce kendilerine manevi duygularla, iyi hislerle destek veren insanlara ihanet edenler de oldu, çıktı. Bu anlayışı zehirlemeye çalıştılar.

PARALEL YAPI'NIN YENİ OYUNU

Milli güvenlik sorunu olarak tanımlanan bu anlayış, şimdi yeni yeni taktiklerle bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyor. Farklı vakıflar, cemaatlerin içine sızıp öyle görünmeye çalışıyorlar. Malı, mülkü satıp yurt dışına kaçırmaya, sanki babalarının malıymış gibi veya farklı kişilere devretmeye çalışıyorlar. Bu soruşturma hepsine uzanır. Ticari maksatla bir kişi o şirketi devralırsa bu suça ortak olmaktır. Bu yüzden dikkatli olmak gerekir. Onun ötesinde başka cemaatlere, vakıflara ucuza devrediyorlar ki, soruşturma onlara da dokunsun, desinler ki ‘devlet cemaatlerin üzerine gidiyor’. Bu oyuna kimse alet olmasın. Devletimiz, hükümetimiz bu konuda büyük bir hassasiyetle kılı kırk yararak hareket ediyor, ama bütün bu yapıların da bu şer odaklarının yeni taktiklerine karşı dikkatli olması önem taşıyor.” 

YORUMLAR 7
  • reis 7 yıl önce Şikayet Et
    sizin asıl derdiniz nedir? yanlış yapanı(ki sizin katkınız herkesin malumu) cezalandırmak mı,yoksa herkesi emrinize amade hale getirip bindirilmiş kıtalar olarak kullanmak mı?herkes kendi işini yaparsa sıkıntı olmaz,toplumhuzur bulur.
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    Vay hainler, Tam bir çete
    Cevapla
  • kamiloğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Erzurumdaki EKEV soruşturması : paralel yapı allem edip kullem edip EKEV e bağlı özel güneş okulunun idarecilerine soruşturma açtırdı.
    Cevapla
  • erol erşahin 7 yıl önce Şikayet Et
    yalçın akdoğanın iddiasının hiçbir gerçekliği yok. paralel yapı diğer cemaatler tarafından ne zaman kabul gördü ki şimdi görsün.
    Cevapla
  • erol erşahin 7 yıl önce Şikayet Et
    araştırmayı iddia sahipleri yapsın ve ıspatlasın. ayrıca paralelin sızdığı cemaat hangisiymiş onu da açıklasın. öyle cemaatler deyip geçiştirilen bir iddia karşısında insanların hıhı deyip başını sallamasını beklemeyin.
    Cevapla
  • Marifet Derneği 7 yıl önce Şikayet Et
    Bilgin yoksa boş konuşma.İstersen ufak bir araştırma yap
    Cevapla
  • hemşo 7 yıl önce Şikayet Et
    adamlar dansöz gibi. kıvırtıp duruyorlar. uyanık olun ey iktidar !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi