Akşener'in twitinde tepki çeken detay!

MHP'li muhalif isimlerden Meral Akşener, Türk töresini anlattığı twitinde Türk dili konusunda hayal kırıklığına sebep oldu.

Akşener'in twitinde tepki çeken detay!
Akşener'in twitinde tepki çeken detay!
GİRİŞ 04.06.2016 22:36 GÜNCELLEME 04.06.2016 22:36
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

MHP'de muhaliflerin başını çeken, Genel Başkan Adayı Meral Akşener Twitter'daki hesabından Bahçeli'ye mesaj vermek için Türk töresini hatırlattı.

"Kurultay töredir. Töre konuştuğu zaman Han'da susar Hakan'da susar" şeklinde twit atan Akşener, Türk dili konusundaki hatalarıyla hayal kırıklığı yaşattı. Akşener, -de, -da bağlaçlarını ayrı yazması gerekirken, bitişik yazınca takipçilerinden çok sayıda tepki aldı.

Öte yandan han ve hakan sözcükleri özel isim olmamasına rağmen Akşener'in bu sözcüklerin baş harflerini büyük yazması da ayrı bir yazım yanlışı olarak kayıtlara geçti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 24
  • Kalem Abi 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk Töresine göre Türkler Ata Erkil bir aile ve yönetim tarzına sahiptir. Size de tavsiyem bir kadın olarak elinizin hamuru ile devlet işine girmeye kalmayın, kalkanların nasıl olduğunu herkes biliyor isimleri bile unutuldu.
    Cevapla
  • Kirpici 7 yıl önce Şikayet Et
    Çakma milliyetçi/ülkücü...Sizi ayakta uyutuyor...Haberiniz olsun...
    Cevapla
  • kafkasyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    ya buda kendini nimetten sayıyor kadın olduğun halde sinkaflı ve hayasız laflar konuşuyorsun mitinglerde birileri sana öyle laflar ve cümleler kurar ki!kaldıramazsın için kanar acıtır.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk milliyetçisi geçinen kişinin düştüğü komik durum.Daha başkan seçilmeden TÜRKÇEyi katletmiş
    Cevapla
  • kral 7 yıl önce Şikayet Et
    eveliyatında hangi partinin içinde olduysan hepsinde yanına birilerini alıp genel başkanlığına soyundun en son mhpdeydin buradada genel başkanlığa aday oldun kadın hangi partide olursa oranın genel başkanlığına aday oluyor madem kendinize güveniyorsunuz bu kadar hazıra lonmak değilde yeni parti aç ama olmaz neden çünki YEMEZ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."