Erdoğan'dan Cameron'a 3 bin yıl cevabı

Beştepe'de milletvekillerine verilen iftar yemeğinde konuşan Erdoğan, İngiltere Başbakanı Cameron'un '3 bin yıl' çıkışına cevap verdi.

GİRİŞ 13.06.2016 21:49 GÜNCELLEME 14.06.2016 10:31
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde milletvekillerine iftar yemeği verdi. 

CAMERON'A 3 BİN YIL CEVABI

Yemekte konuşan Erdoğan, İngiltere Başbakanı Cameron'ın "Türkiye AB'ye 3 bin yıl sonra girer" şeklindeki çıkışına sert sözlerle cevap verdi. Erdoğan, "onurlu duruşumuzu, milli çıkarlarımızı koruyacağız, Türkiye sıradan bir devlet değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

AB ile ilişkilerde onurlu duruşumuzu koruyacağız.

Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizi, altını çizerek söylüyorum, onurlu duruşumuzu ve milli çıkarlarımızı koruyarak gittiği yere kadar götüreceğiz. O yerli ve milli duruşumuz asla zedelenmemeli. Türkiye sıradan bir millet değildir, sıradan bir ülke de değildir. Öyle yok '3 binlere kadar bekler.', şudur budur vs. bizim kimse tahammülümüzü test etmesin.

İLK ADIM PARLAMENTO İÇ TÜZÜĞÜNÜ DEĞİŞTİRMEK OLMALI

TBMM'de masaların üzerine çıkan vekilleri de hatırlatan Erdoğan, ilk atılması gereken adımın parlamento iç tüzüğünü değiştirmek olması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Süratle atmanız gereken adım, parlamento iç tüzüğünü değiştirmenizdir. Mevcut içtüzük parlamentonun çalışmasına bir ilkellik getiriyor.

Türk halkına masanın üzerlerinde dolaşan parlamenterler yakışmıyor.

TÜM İNSANLIK BURADA NE OLUP BİTTİĞİNİ İZLİYOR

Bizi sadece 79 milyon izlemiyor, tüm İslam dünyası, hatta daha ileri gidiyorum tüm insanlık izliyor. Burada ne olup bittiğini adım adım izleyen bir dünya var. 

MUHAMMED ALİ SADECE KENDİSİ İÇİN DÖVÜŞMÜYORDU

Muhammed Ali bizim için niçin önemliydi biliyor musunuz? O sadece ringlerde kendisi için değil, mağdurlar için dövüşüyordu. Onun rakibi dünyadaki tüm zalimler, alçaklardı.

SURİYE KONUSU: TÜM GÜCÜMÜZÜ KULLANARAK KARŞI ÇIKARIZ

Terör örgütleriyle içeride ve dışarıda yürüttüğümüz mücadeleyi kararlıkla sürdüreceğiz. Devletin teröriste demir yumruğunu, mağdur olan bölge halkına da şefkatli yüzünü gösterecek, tüm önlemleri alarak huzur ve güven ortamını tesis edip, güçlendireceğiz.

Suriye sınırlarımızda ülke ve millet olarak geleceğimizi tehdit edecek bir oluşuma, siyasi, diplomatik, askeri tüm imkanlarımızı kullanarak sonuna kadar karşı çıkacağız. Kim olursa olsun, Suriye'nin kuzeyinde böyle bir oluşuma Türkiye olarak asla müsaade edemeyiz.

YORUMLAR 37
  • ayna ayna 7 yıl önce Şikayet Et
    2-3yıl öncesine kadar avrupa amerika ve dünya ağzımıza bakıyordu..ne hale geldik ahala hep başkası suçlu hep iç dış düşmanlar..bide aynaya bakın bakalım
    Cevapla
  • HAT 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede abd üs kurdu fransa kurdu daha da gelecekler atı alan üsküdarı geçiyor.daeş in kobaniye saldırdığında yardım amaçlı girip hem pyd hem daeşi vurmamamız tarihi hataydı.her geçen gün bu iş çok daha zorlaşıyor icraat lazım...
    Cevapla
  • Hizli 7 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katiliyorum. Turkmenlere yardim ediyorsun da kurt vatandaslarimizin kan bagi olan yere neden yardim etmiyorsun? halkin bagliligini ancak boyle kazanabilirsin, halk devletin kendi devleti oldugunu hissetmeli.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ingiltere başta filistinde yaşanan zulüm olmak üzere ortadoğudaki tüm fitnelerin başıdır.
    Cevapla
  • avşarelleri sarız 7 yıl önce Şikayet Et
    israel ingiliz abd ehli kefere güruhu kut ul amerelere az kaldı ortadogunun hesabını vereceksiniz.....
    Cevapla
  • Börü 7 yıl önce Şikayet Et
    bu tepkiler ingiltere veya yurt dışı ilişkileri için değil kendi halkına hala güçlüymüş imajı yaratmak için veriliyor. yoksa kendisi ve danışmanları da biliyor yurt dışında kimsenin bunları umursamadığını. halkın saf kesiminin "güçlü lider" imajına sarılabilmesi için bu tür tepkiler ertesi gün çok satan gazetelerde yer alması amacıyla verilir.
    Cevapla
  • deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    olanı değilde olmasını istediğini böğürmüşsün ama hava alırsın
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki İngilizler de olmasa Ülkemiz gelişecek de çekemeyenler vatanı kaybetme uğruna AKP gitsin diye bütün şer odaklarıyla birlikte çalışanlar var ya ingilize almana gerek yok
    Cevapla
  • bak 7 yıl önce Şikayet Et
    baka bak bak, arkadaş psiko sosyal iletişim uzmanı olmuş da konuşuyor, maşallahh...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG ANADOLU örnek oldu! Türkiye'nin gemisini görünce hemen kolları sıvadılar...
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!