YSK o partileri belirledi!

YSK Başkanlığı, aralarında AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin de olduğu 27 siyasi partiye seçmen kütüklerinin verilmesini kararlaştırdı.

YSK o partileri belirledi!
YSK o partileri belirledi!
GİRİŞ 15.06.2016 11:35 GÜNCELLEME 15.06.2016 12:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Seçim dönemi kavramından, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun 3. maddesinde yer alan 5, Milletvekili Seçimi Kanunu'nun konuya ilişkin 6. maddesinde yer alan 4 ve Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un aynı konuya ilişkin 8. maddesinde yer alan 5 yıllık dönemin anlaşılması gerekecek.

Seçmen kütüğü örneği istemeye siyasi partilerin genel merkezleri yetkili olurken, yetki verilmesi koşuluyla il ve ilçe başkanları da istemde bulunabilecek. Seçmen kütüğü örneği istemleri bir seçim döneminde ikiden fazla olamayacak.

Kararla seçmen kütüklerinin verileceği siyasi partiler şunlar:

"Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Adalet Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP), İlk Parti, Komünist Parti, Liberal Demokrat Parti, Merkez Parti, Millet Partisi, Millet ve Adalet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Muhafazakar Yükseliş Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Halk Partisi, Vatan Partisi."

YORUMLAR 3
  • Kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    Önceki tüm seçimlerden evvel bu bilgiler defalarca bütün partilere verilmişti zaten.
    Cevapla
  • aaaa 7 yıl önce Şikayet Et
    hdp ve barajı açmıyan partilere verilmesi yanlış
    Cevapla
  • Sinirli 7 yıl önce Şikayet Et
    HDP'ye Seçmen Bilgisi Nasıl Verilebilirki!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"