'Kur'an-ı Kerim'i hakkıyla okumak gerek!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IV. Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında katılımcılara hitap etti.

GİRİŞ 17.06.2016 15:12 GÜNCELLEME 17.06.2016 15:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İşte o konuşmadan satır başları

Diyanet İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Hafızlık ve Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'na katılan kardeşlerimi tebrik ediyorum Hafızlık ve güzel okuma kategorilerinde ilk 7'ye giren kardeşlerimi tebrik ediyorum. Kuran-ı Kerim Mekke'de inmiş, Kahire'de okunmuş, İstanbul'da yazılmıştır derler.Kur'an-ı Kerim İstanbul'da en güzel şekilde yazılmakla kalmayıp aynı zamanda en güzel şekilde de okunuyor.

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE KUR'AN-I KERİM ÖĞRENME ŞANSI

İlk emri 'oku' olan bir dinin mensuplarının işe kendi kitaplarını okumakla başlamaları gerektiği bellidir.Milletimiz kendi kurduğu veya sahip çıktığı müesseseleri aracılığı ile Kur'an-ı Kerim eğitimlerini sürdürmüşlerdir. İmam Hatipler bu konuda çok önemli işlere imza atmıştır.Şimdi okullara getirdiğimiz seçmeli dersle tüm öğrencilerimize Kur'an-ı kerim öğrenme şansı verdik.

KUR'AN-I KERİM'İ HAKKIYLA OKUMAK GEREKİR

Kuran-ı Kerim'in gönüllere ve zihinlere de girmesi gerekiyor. Bizlere düşen görev 1400 yıldır muhafaza edilen bu yüce kitabımızın mesajlarını önce kendimiz içselleştirmeli ardında tüm dünyaya aktarmalıyız. Bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu durumun nedeni Kuran-ı Kerim'in yeterince okunup anlaşılmamasıdır. Kuran-Kerim'i hakkıyla okumak ve kavramak gerekiyor. Kuran-ı Kerim'in güzel okunması kalpleri fethetmesi açısından çok önemlidir. Kalpler feth olunca zihinde düşünmeye başlar. Bu bakımdan Uluslararası Hafızlık ve Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nı düzenleyen tüm heyeti tebrik ediyorum.

Merhum muhterem hocam az da olsa kendisinden ben de kıraat dersi aldım. Kendisine rahmet diliyorum, ailesine saygılarımı bildiriyorum. Ramazan-ı Şerifiniz mubarek olsun diyor, ya Rab bizleri nasıl Ramazan'a kavuşturduysan aynı şekilde Ramazan Bayramı'na da kavuştur diyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum. 

YORUMLAR 8
  • Arda 7 yıl önce Şikayet Et
    Kur'anı Kerimi anlamak demek, açıp meal okumak değildir. Kur'anı kerimi anlamak; O'nu bize açıklayan Hadis-i Şerif'leri ve onları da bize açıklayan Ehl-i Sünnet Alim'lerinin naklettiği kitapları okumaktır. Yoksa her önüne gelen dinimi Kur'anı kerimden direkt olarak öğreneceğim deseydi, Bu gün herkes bir Beyaz, Öztürk, Bayındır, İslamoğlu,Karaman ve bunlar gibi sapıtmışlardan olurdu.
    Cevapla
  • asas 7 yıl önce Şikayet Et
    evet ismail kardes Allahin kitavbini anlamak icin rasulunun izinden gitmeli onun ahlaki kuran ahlaki oldugu icin ve onun konustuklari vahiydir diyen rabbimiz oldugu icin ashabinin yolundan gitmek lazim Allah onlari ovdugu icin allah rasulu onlari yildizlara benzetip bize pusula yaptigi icin...
    Cevapla
  • ismail 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahın kitabı yetmez diyorsun yani
    Cevapla
  • kanuni_ 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet Kur'anı Kerimi hakkıyla okumak gerekir derken,Yaşar Nuri ,Beyaz Hoca gibi ve en önemlisi sen YEZİD gibi,Yaşar işine gelmeyen yeri tevsir etmez,beyaz hoca tavuk kurban olur,sen YEZİD ise güçlü isen hırsızlık,çalmak,çaldırmak,milletin hakkını gasp etmek mübah olur,,,
    Cevapla
  • TÜRK OĞLU TÜRK 7 yıl önce Şikayet Et
    Şuna bak şuna. utanmasa kıblesini pensilvanyaya çevirecek, kalkmış burada millete vaaz veriyor. insanda utanma olur biraz. ar perdesi yırtılmamış, adeta lime lime olmuş.
    Cevapla
  • Ahkineah 7 yıl önce Şikayet Et
    İnmemiştir hele Kur'an bunu hakkıyla bilin, ne mezarlıkta okumak nede fal bakmak için. Kuran okunması için inmedi onun ile amel edilmesi için indirildi. Zina HAram, Domuz eti haram. ama ne yazıkki dış güçler bunları yasaklamamıza izin vermiyorlar pehhh...
    Cevapla
  • Bursalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu durumun nedeni Kuran-ı Kerim'in yeterince okunup anlaşılmamasıdır. Kuran-Kerim'i hakkıyla okumak ve kavramak gerekiyor. Reis ne demiş düzgün oku, nerenle okudun acaba?
    Cevapla
  • dua 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahim;hamd olsun Sana ki bu gunleri gosterdin.nerden nereye .bizler 80 kusagi olarak neler gorduk ne badireler atlattik.Rabbim bu kulunla Islami mansur ve muzaffer eylesin inş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor