Meclis emekliler için mesai yapacak!

TBMM Genel Kurulu, memurların emekli ikramiyeleriyle ilgili tasarı ve TSK Personel Kanunu Tasarısı'nı yasalaştırmak için çalışacak.

Meclis emekliler için mesai yapacak!
Meclis emekliler için mesai yapacak!
GİRİŞ 19.06.2016 12:00 GÜNCELLEME 19.06.2016 12:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu, Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nı öncelikli gündemine alarak, bu hafta tasarıyı yasalaştırmak için mesai yapacak.

Tasarının yasalaşmasıyla, memurlara, geçmişe dönük, 30 yılın üzerindeki hizmet süresi için de emekli ikramiyesi ödenecek.

Tasarı ayrıca, Türkiye İş Kurumuna, yurt içinde veya uluslararası düzeyde kurum ve kuruluşlara eğitim ve danışmanlık hizmeti verebilmesine de imkan sağlıyor.

Tasarıyla, mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu 31 Aralık 2016 tarihine kadar ertelenmesi ve bu sürenin Bakanlar Kurulunca bir yıla kadar uzatılabilmesi öngörülüyor.

YORUMLAR 3
  • eysedo 7 yıl önce Şikayet Et
    Emekli ikramiyesi bizzat çalıştığı yıla göre ödenmesi gerekir çünkü bazı mesleklerde 6 ay çalışıp 1 sene sayılıyor yaşından fazla çalıştığı yıl olanlar tanıyorum
    Cevapla
  • SALİH 7 yıl önce Şikayet Et
    Taşeron mevzuunda ucu açık konuşuyorsunuz kafalar allak bullak ne olacağımızı bilemez olduk.İşimizden olma korkumuz var sonuna geldik demekten başka bir açıklama yok.Tamam emekliye veriyorsunuz güzelde birazda bize mesai harcayın huzursuz olduk.
    Cevapla
  • SALİH 7 yıl önce Şikayet Et
    Tamamda güzel çalışıyorsunuzda çalışan emekliye,çalışmayan emekliye mesai harcıyorsunuz güzelde.Birazda şu vaat ettiğiniz taşeron için mesai yapsanız iyi olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...