MHP'de Bahçeli'ye tam yetki!

MHP lideri Bahçeli'nin Başkanlık Divanı'ndan bir kez daha disiplin işlemlerine ilişkin yetki aldığı bildirildi.

MHP'de Bahçeli'ye tam yetki!
MHP'de Bahçeli'ye tam yetki!
GİRİŞ 15.07.2016 12:12 GÜNCELLEME 15.07.2016 12:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başkanlık Divanı'nda muhaliflerin ihracının uygulanmasına ilişkin olarak iç tüzükteki hükümleri anımsatarak “ihtiyaç halinde kullanılması amacıyla” bir kez daha yetki aldı. Muhalifler ise delegelere imzalattığı tüzük değişikliği taleplerinde disiplin hamlesini önlemeye yönelik tedbirler geliştirdi. Her iki kanat yapacakları hamlelerin zamanlaması için birbirlerini gözetliyor.

AKŞENER İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR

Genel Merkez'de Meral Akşener'in yeni parti sürecini başlatmak için ihracı edilmeyi beklediği yorumları yapılırken, Bahçeli'nin zamanlama hatası yaparak “bir mağdur kahraman” yaratmak istemediği dile getiriliyor. Akşener'in diğer muhalif adaylardan ayrı bir kulvarda ilerlemek istediği, bugüne kadarki karar ve davranışlarında bunu sergilediği değerlendirmesini yapan Genel Merkez, bütün yolların tıkanmasının ardından muhalif adayların yeniden güven tazeleme girişiminde bulunduğunu ancak bunun da uzun sürmeyeceği inancını taşıyor. Akşener'in gerçekte Genel Merkez'den ihraç kararını biran önce çıkmasını beklediği iddiası gündeme gelirken, kamuoyunda oluşan rüzgarı kaybetmeden partileşme sürecini başlatmak arzusunda olduğunu öne sürülüyor. Milliyet'te yer alan habere göre olaylı bayramlaşma töreniyle ilgili isimler başta olmak üzere ilk etapta 50'ye yakın ismin tedbirli disipline sevkinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

BAHÇELİ'YE TAM YETKİ

Genel Merkez'in Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki yargı süreci ile muhalif kanadın yeniden toplamaya başladığı olağanüstü kongre imzalarının ne zaman kendilerine teslim edileceğini görmek istediği de dile getiriliyor.

Bahçeli'nin son Başkanlık Divanı toplantısında parti tüzüğüne aykırı hareket edenlerin tereddütsüz disipline sevkinin gerçekleşeceğini belirttiği ve “dosyalar epey kabardı” yorumu yaptığı belirtiliyor. Tüzük'te Genel Başkan'ın disiplin yetkisini kullanma düzenlemesini anımsatan Bahçeli, Başkanlık Divanı'ndan bir kez daha disiplin işlemlerine ilişkin yetki aldığı bildirildi. Bahçeli'nin bu yetkiyi “ihtiyaç bulunması halinde kullanacağı” belirtildi.

YORUMLAR 8
  • diktatörya 7 yıl önce Şikayet Et
    kuvayı milliye
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    MHP , Türkiye' ye her daim lazım.Kutlu bir ocaktır.
    Cevapla
  • Osmanlı Kartalı 7 yıl önce Şikayet Et
    İzmit'in nesi meşhurdu, pişmaniyesi değil mi? Meral ablamız delegelere pişmaniye ikram eder herhalde...
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 7 yıl önce Şikayet Et
    MHP'deki karışıklıkta bir hayır varmış, çürüklerin hepsini ofsayta düşürdü, hele VURAL tam anlamıyla topu taça gönderdi. İyi ki varsın Bahçeli.
    Cevapla
  • MERT 7 yıl önce Şikayet Et
    İşine bak sen. AKKURTLAR üşüştü MHP'ye ama BOZKURTLAR bırakmayacak çakallara
    Cevapla
  • AYH 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim fetö ye verecek MHP miz yok.
    Cevapla
  • MERT 7 yıl önce Şikayet Et
    mhp ükücülerindir, ülkücü irade BAHÇELİye kırmızı kart göstermiştir. Meral Akşener lider adayımızdır. MHP' ne BAHÇELİYE NE FÖTÖYE NE AKKURTLARA YAR OLMAZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!