Burhan Kuzu'dan 'idam' açıklaması

Kuzu, “Vatandaş sokakta ‘idam isteriz’ diye malum bağırıyor. Bunu görmemezlikten gelemeyiz Anayasa değişikliği yapmamız lazım” dedi.

GİRİŞ 20.07.2016 14:14 GÜNCELLEME 20.07.2016 14:19
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Darbelerle büyümüş bir nesil olduklarını belirten Kuzu, yaşadığı darbeleri anlatarak, "Biz eski darbeciler yargılansın diye 2010 yılında bir anayasa değişikliği yaptık. Vatandaşımızın da ciddi bir oyuyla kabul gördü ve yargılamalar başladı. Şuan devam eden var, biten var. Biz bu iş bitti derken en kötüsünü gördük. Ağzına yüzüne bulaştırdı derler ya böylesine saçmalayan bir darbe hedefi ne, İslami desen hiç değil, insani desen hiç değil. Atatürk falan gibi eski darbelerin daha çok kullandığı bir takım şeyler, o da değil. Bunlar Atatürk'ü günahı kadar sevmezler ama o bildiriye baktığınız zaman hep oraya vurgu var. Hatta 'Yurtta Sulh Konseyi' o yönetecek. Yurtta sulh cihanda sulhtan almışlar, yurtta halk konseyi devreye girdi kafalarını ezdi bunların" diye konuştu.

GÖRMEZDEN GELEMEYİZ

Burhan Kuzu, "Ceza kanunlarında mevcut yasalar neyi emrediyorsa bu gibi durumlarda o cezalar verilecek. Ebetteki hepsi aynı cezayı alacak diye bir şey yok, katkı oranına göre, bu işi planlayan vardır, vatandaşa bomba atan vardır, tankı süren vardır, erler vardır, tatbikata geldiğini zanneden vardır. Yasanın suç saydığı bir hareketi ast er yapamaz. 'Yazılı bir emir ver' demesi lazım. O zaman kurtarır kendisini. Kaldı ki yazılı emir verse bile suç ise yine yapamaz. Şüphe varsa yazılı emir alır. Emre rağmen öldüremez. Askerler içerisinde de vatandaşa tank falan sürenler onun hesabını verecek. Üst kesim zaten neyse verecek. Şuan bizim yasamızda ağırlaştırılmış müebbet en ağır ceza, onun üzerinden gidiliyor" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 22
  • Aziz ALTINTAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    İdam cezası mutlaka gelmeli yoksa bu tür darbelerle her zaman karşılaşırız biz ab idama karşı diye idamı kaldırmamalı tekrar idamı getirmeliyiz biz ab yede alsalar bile girmemeliyiz ayrıca
    Cevapla
  • Erkan55 7 yıl önce Şikayet Et
    Eger idam cezasi getirilmeyip bu hainler yok edilmez ise kisa bir zaman icersinde yine bu adilige yeltenenler olacaktir. Bunun hesabini da bugünki yöneticiler ve-re-mez.
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    "idam bunlar için hediye, içerde çürüsünler" safsatasına sakın kanmayın.bunu diyen bunların yakınıdır mutlaka uyanık olun.bunlar hep bunların oyunu.sakın ama sakın idamdan dönüş yapmayalım.halk bunu özellikle istemeli yoksa bunlar 3-5 sene sonra en ufak olayda dışarda yine boy gösterir.o zaman bu halkı zor bulurlar...fazla deği,l 1 ay önce darbe olur mu acaba deske millet güler,artık adrbe olmaz hükümet bunalrı bitirdi derledi bak az daha darbe oluyordu.lütfen uyanık olalım ve bu idamı getirelim.her şey kuran'a uygun olsun yeter.fazla bir şey değil kuran kanunlarını isteyelim.umarım bu mesajda yayınalanır.çünkü pek ümidim yok.
    Cevapla
  • yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainlerine terör olayları için idamın gelmesi şart. her ne kadar tek kişilik hücre onlar için büyük azap görünsede. idamdan sonraki azap inş daha büyük olur. idam şart. selam ve dua ile ALLAH'a (cc) emanet olun
    Cevapla
  • Ozan elazıg 7 yıl önce Şikayet Et
    Idam gelsın bakayım bır daha turkıyede huzursuzluk oluyormu Flaş bir kararla ıdam cıksın hemen halk olarak ıstıyoruz vatana mıllete yapılan bu ıhanet CEZASIZ kalmamalı cezasıda idam darbecilere ıdam PKK ye idam Apo'ya ıdam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'