Akdağ ve Şimşek yaralıları ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'teki terör saldırısında yaralananların bir kısmını tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

GİRİŞ 21.08.2016 07:08 GÜNCELLEME 21.08.2016 09:20

Şimşek, beraberinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ile Gaziantep Valiliğine gitti. Burada Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den bilgi alan Şimşek ve beraberindekiler, daha sonra yaralıların tedavi gördükleri hastanelere geçti.

Doktorlardan, yaralıların sağlık durumuyla ilgili bilgi alan Şimşek ve beraberindekiler, yaralı yakınlarıyla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gelin ile damadın yakınıyla görüştü

Patlamada yaralanan damat Nurettin Akdoğan ile gelin Besna Akdoğan'ın sağlık durumlarıyla ilgili yakınlarından bilgi alan Şimşek, aileye olaydan duyduğu üzüntüyü ileterek yaralılara şifa diledi.

Damadın halasının oğlu Fırat Akçan ile hastane çıkışında bir araya gelen Şimşek, "Hakikaten (damadın) morali yerinde, konuştuk. Size çok selamları var. Rahat olun." diyerek teselli etti.

Bunun üzerine Akçan da "Annem oradaydı, biz değildik, damadın durumu iyi ama gelinden haber alamadık. Allah'ın izniyle inşallah durumu iyi olur, hayırlı haberler bekliyoruz." diye konuştu.

Saldırı alçakça

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, olayın ardından Gaziantep Valiliği bünyesinde kriz merkezi kurulduğunu anımsattı.

Vali Ali Yerlikaya'nın merkezi yönettiğini anlatan Şimşek, "Bence sağlıklı açıklamayı valilik yapıyor, en doğrusu da o. Havaalanından gelirken gerekli açıklamalarda bulunduk. Önemli olan yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşması, bizim en büyük önceliğimiz bu yaraların sarılması. Yaralılarımıza Allah'tan şifa diliyorum. Diğer hastanelere de ziyarette bulunacağız. Burada gördüğümüz kadarıyla yaralılara iyi bakılıyor." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise "Alçakça vahşice bir saldırı, bir düğün yerinde çocuklar, kadınlar tamamen masum insanlara karşı yapılan bu saldırı özellikle bir insanlık suçu" dedi.

Terör örgütlerinin isimleri ne olursa olsun maksatlarının aynı olduğunu ve huzuru bozmak istediklerini anlatan Akdağ, şunları söyledi:

"Birlik ve beraberliğimiz zedelemek istiyorlar. Biz ise asla huzurumuzu bozdurmayacağımızı, birlik ve beraberliğimizi zedeletmeyeceğimizi Gaziantep'ten bir kez daha tekrarlıyoruz. Yaralıları ziyaret ettik. Bir kişinin durumu ağır, diğerlerinin iyi, bazı kişiler ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Gaziantep Valiliği bünyesinde kurulan kriz merkezi bütün ihtiyaçları gözetti, yaralıların da tüm ihtiyaçları gözetilecek."

Olayın hemen ardından ihtiyaç olabileceği düşüncesiyle Gaziantep'e bir ambulans uçak gönderdiklerini ancak kentteki sağlık altyapısının bunu karşılamaya yettiğini vurgulayan Akdağ, "Kamuoyu önünde tüm hastanelere çok teşekkür ediyorum. Gerçekten böyle durumlarda sağlık çalışanları mükemmel bir şekilde birlik ve beraberlik gösteriyor. Çok ağır, yoğun bir patlama ama çok iyi organize olunmuş inşallah hepsine Allah'tan şifa diliyorum. 90'ın üstünde yaralı var." ifadesini kullandı.

Yaralı sayısının bu saat itibarıyla 90'ın üzerinde olduğunu, 30 kişinin de hayatını kaybettiğini dile getiren Akdağ, şu bilgileri verdi:

"Son sene birçok terör örgütünün saldırıyla karşılaştık. İstanbul'daki saldırılar, sonrasında bombalı saldırılar. Özel sağlık kuruluşları, 'devletin, üniversitenin' hastanesi demeden bu meseleye sahipleniyorlar. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor. Kolay değil çok sayıda yaralının bir arada tedavisi. Onlarca ameliyat aynı anda yapılıyor. Hakikaten bu hizmeti gösteren kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Yüzsüzlüğün bu kadarı: DEM Parti'den skandal çağrı!