Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na flaş çağrı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'nun adli yıl açılışına katılması gerektiğini söyledi.

 Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na flaş çağrı
Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na flaş çağrı
GİRİŞ 30.08.2016 15:22 GÜNCELLEME 30.08.2016 15:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adli Yıl Açılış Töreni ile ilgili sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "1 Eylül 2016’da başlayacak yeni adli yıl; hakim, savcı, avukat, yardımcı adli personel ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Yeni adli yılda görev yapacak hakim, savcı ve avukatlar ile diğer adli personele görevlerinde başarılar diliyorum. Bu seneki adli yıl açılışı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde adli yıl açılışının yapılmasının yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını zedeleyeceği gerekçesiyle, adli yıl açılışına katılmama kararı aldığını hatırlatan Bozdağ, şunları kaydetti:

MAHALLE BASKISINA RAĞMEN KATILMALILAR

"Yargı bağımsızlığı/tarafsızlığını toplantı yerinde, şekilde veya ideolojilerine uygunlukta arayanlar, işin özünü ve önemini anlamayanlardır. Adli yıl açılışı kamuya veya özel sektöre ait salonlarda yapılırsa, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı zedelenmez ama adli yıl açılışı sahibi devlet ve millet olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılırsa yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı zedelenir demek; yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını ideolojiye ve şekilciliğe kurban etmektir. Yargı bağımsızlığı/tarafsızlığı; toplantı mekanları, şekilcilik ve ideolojilerle değil hukuka uygun verilecek adil kararlarla tesis edilir. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını, şekilde, ideolojimize uygunlukta, adli yıl açılışı yapılacak yerde aramak, ilkelliğe teslim olmaktır; işin özünü ve önemini kavramamaktır; ideolojiye ve mahalle baskısına teslim olmaktır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, bu şekilciliğe ve ideolojik mahalle baskısına rağmen adli yıl açılışına katılmalıdır."

YORUMLAR 4
  • hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    fetö emri ile siyasi fitne yaptıklarını millet görmez zannettiler,zaten yenikapıya da siyasi, rant için geldiği kabak gibi belli idi
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Birlik ve beraberliğe en had safhada ihtiyacımızın olduğu bu günlerde Metin ve Kemal beylerin çok daha aklı selim kararlar vereceklerine inanıyorum. Şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum.
    Cevapla
  • kutluhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş sizde adım atın başka yerde yapın çokmu önemli
    Cevapla
  • Osmaniyeli 7 yıl önce Şikayet Et
    Birileri istiyor diye başka yere gidelim.milletin evinden daha iyi yermi var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı