Bekir Bozdağ'dan Başkanlık açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'de başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 18.10.2016 13:13 GÜNCELLEME 18.10.2016 13:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bozdağ, başkanlık sistemi tartışmaları konusunda pozitif bir noktada bulunulduğunu ifade ederek, Türkiye'nin tartışmayı bitirmek için nihai adımın atılması aşamasına geldiğini dile getirdi.

Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesinin önemli olduğunu, bu görüşmeden sonra da önemli gelişmeler olacağına inandığını kaydetti.

TARTIŞMAYI SONA ERDİRECEK TEK YER HALK

Görüşmede, Anayasa değişikliğinin ele alınmasını olumlu değerlendirdiğini belirten Bozdağ, şunları söyledi:

"Sorumlu iki insan, sorumluluklarının bilincinde hareket ederek Türkiye'nin gündeminde son derece ağırlıklı ve önemli yer tutan sistem tartışması konusunda tarihi bir adım atma arifesindeler. Doğru olandır. Türkiye'de başkanlık sistemi tartışmasını sona erdirecek tek yer, halkın iradesidir. Eğer başkanlık sistemine ilişkin Anayasa önerisi TBMM'ye gelir, TBMM'de müzakere edilir ve reddedilirse bu sistem tartışması bitmez. Yine bu tartışma devam eder. Onun için 367 ile kabul edilse dahi veya 330 ile 367 aralığında kalsa, halk oylamasına gidip halkın karar vermesiyle ancak bu konudaki tartışma sona erdirilebilir. Halk kabul ederse mesele yok, sistem değişmiş olur. Halk reddederse yine mesele yok, sistem değişikliği talebi reddedilmiş olur. O zaman her iki halde de bu tartışma, Türkiye'nin gündeminden çıkar."

CHP HALKA GÜVENSE...

Bozdağ, Türkiye'yi daha fazla yormamak gerektiğini vurgulayarak, "Bu tartışmayı gündemden çıkarmak gerekir. Bunun yolu da bu konuyu halka sormak, halkın bu konudaki iradesini almaktır. Siyaset kurumu bunun önünü açarak, bence çok doğru bir iş yapıyor. Keşke CHP de halka güvense, demokratik ülkelerde olduğu gibi halkın iradesine önem vererek, 'Ben de varım. Bu işi gelin, hep beraber halka soralım' dese, birlikte halka sorsak, halk da bunun kararını verse, hepimiz ona uysak. O daha da güzel olur. Ancak şu ana kadar yapılan açıklamalarda CHP'nin bu yönde bir pozitif yaklaşımı olmadığını görüyoruz. Benimki bir temenni." diye konuştu.

 

YORUMLAR 1
  • İbrahim KARAASLAN 7 yıl önce Şikayet Et
    onların ecdadıda halkı hiçbir zaman adam yerine koymadı onlardan başka ne beklenir dedelerinin torunları işte
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak