Başkanlık Ak Parti için değil Türkiye için gerekli

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, başkanlık sistemi tartışmalarına değinerek, başkanlık sisteminin Ak Parti için değil, Türkiye için gerekli olduğunu belirtti.

Başkanlık Ak Parti için değil Türkiye için gerekli
Başkanlık Ak Parti için değil Türkiye için gerekli
GİRİŞ 19.10.2016 14:59 GÜNCELLEME 19.10.2016 14:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa ATAŞ, Best FM’de Ufuk Karcı ile Konuşan Türkiye’nin konuğu oldu. 

Bahçeli sağduyulu davrandı

Türkiyenin yararına olacak bu anayasa değişikliği ile Türkiye’nin yönetim sistemindeki değişikliği sağlayacak, Başkanlık sistemi ile ilgili Sayın Bahçeli güzel bir tanımlama yaptı. “Zaten Türkiye’de fiili olarak uygulanıyor, bunu yasalara uygun hale getirmek gerekir” diye bir düşünce ortaya koydu, ki bu da doğru ve sağduyulu bir düşünce.

Başkanlık sistemi Ak Parti için değil, ülkemiz için gerekli

Türkiye’nin şu an ki poziyonu itibariyle süratle ayaklarının üzerinde rahatlıkla durabileceği ve geleceğe yürüyeceği bir poziyon alması gerekiyor” diyen Ataş, “Türkiye’yi, üzerinde oynanmak istenen oyunların girdabından  çıkabilmesi için Başkanlık sisteminden başka alternatif yoktur demeyeceğim, parlamenter sistemle yönetiliyoruz.Bunu milletimize gidip soralım, millet ne diyorsa onun doğrultusunda hareket edelim. Millet bugüne kadar hep doğrududan yana olmuş, doğru karar vermiştir. Biz tıkandığımız zaman mecliste karar veremediğimiz zaman başvuracağımız yer millettir. Başkanlık sistemi AK Parti için değil, ülkemiz için gerekli olan bir sistemdir.” dedi.

Geleceğe doğru koşmalıyız

Parlamenter sistemin artılarının da eksilerinin de olduğunu vurgulayan Ataş, “Bugüne kadar biz hep biz kanun çıkarmak için mecliste saatlerce uğraşıyoruz. Bunların hepsinin masaya yatırılması lazım. Bizim geleceğe doğru koşmamız lazım. Daha hızlı karar almamız gerekiyor. Kararı milletimiz verecek.” dedi.

367 ve üzeri çıkarsa Sayın Cumhurbaşkanı’nın takdirindedir

Ataş, “Mecliste bugünkü anayasaya göre 330’un altında kalmamak kaydıyla refereanduma götürülebiliyor. 367 ve üzeri çıkarsa Sayın Cumhurbaşkanı’nın takdirindedir, isterse referanduma götürür, isterse bununla değişiklik yapılmış olur. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün kadar ki her önemli kararı milletimize götürmeye uygun görmüştür. En doğrusunu millet gösterecektir. Önümüzdeki süreçte inşallah milletimizin ve ülkemizin hayrına olacak bu değişiklik meclisten geçer. Ak Parti’nin 316 vekili var, MHP’nin 40 vekili var. Biz arzu ederiz ki; Sayın Kılıçdaroğlu’da partisinde bu yönde olumlu kararlar alırlar, katkıda bulunurlar.” İfadelerini de kullandı.

YORUMLAR 2
  • Mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlık Sistemi Türkiye'miz için lazımdır,burada milletimizi endişelendiren konu bölücü terör örgütünün ve düşmanlarımızın yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve belediyelerle ilgili tanınan özellikleri kullanarak vatanımızı ve milletimizi bölmeye çalışacaklarıdır.Bunu engellemek için sağlam tedbirler almalıyız.
    Cevapla
  • mehmet z varto 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah askina millet zaten baskanliga evet diyecek bahceli mahceliyi katmayin isin icine böbürlenmesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"