Kurtulmuş'tan 'Kışanak' yorumu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak’ın gözaltına alınmasıyla ilgili konuştu.

GİRİŞ 27.10.2016 14:53 GÜNCELLEME 27.10.2016 17:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Atatürk Üniversitesi’nin akademik açılış törenine katılmak üzere geldiği Erzurum’da Vali Seyfettin Azizoğlu’nu ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Diyarbakır’daki soruşturma kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın gözaltına alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Numan Kurtulmuş, "Geçtiğimiz süre içerisinde Doğu ve Güneydoğu’daki şehirlerimizin yaşadığı en büyük sorunlardan birisi maalesef şehirlerde hendeklerin kazılması o şehrin halkı için şehrin yaşanmaz hale getirilmesi faciası ile karşı karşıya kaldık. Birçok yerleşim yeri terör vasıtasıyla tarumar edilerek yıkıldı ve yakıldı. Şimdi bu çerçevede Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da çok sayıda belediye başkanı görevden alınarak onların yerine belediye başkan vekilleri atandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak da devam etmek olan bir soruşturma var. Özellikle belediye imkan ve kaynaklarının terör örgütüne aktarılması yönünde iddialar var. Bu iddialar neticesinde açılmış soruşturma var. Biz siyasiler olarak bu soruşturmaları kamuoyu gibi dışarıdan takip ediyoruz. Bu soruşturmalar ne yönde devam edecekse ne yönde seyredecekse onları takip edeceğiz" diye konuştu.

"HALKIN OYUNU ALAN SEÇİLMİŞLERİN TERÖRE DESTEK VERME HAKKI YOKTUR"

"Halkın oyları ile seçilmiş belediyenin terör örgütlerine destek vermek gibi bir hakkı olamaz" diyen Kurtulmuş, "Dünya’nın hiçbir yerinde olmayacağı gibi Türkiye’de de olamaz. İnsanlar belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerini seçerken şehirlerine çukurlar kazılsın, bombalar patlatılsın, insanlar öldürülsün, binalar ve okullar yakılsın diye bunları yapmadılar. İnsanlar oy verirken hizmet almak için, güzel şehirlerde yaşamak için, şehircilik hizmetlerinden istifade edebilmek için oy verdiler. Dolayısıyla belediyelerin bu hizmetleri bırakıp bir takım terör örgütlerine destek olacak faaliyetler içerisinde yer alması en başta kendisine oy veren halka karşı bir ihanettir. Bu çerçevede belediyeler yeniden gözden geçiriliyor, hakkında dosyaları tekamül etmiş olanlar adliyeye sevk ediliyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialar da bu kapsamda ele alınmalıdır. Devam eden bir soruşturma var ve onun sonucunu hep beraber göreceğiz. Soruşturma sonucuna göre de belirli bir karar alınacaktır" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 4
  • by21 7 yıl önce Şikayet Et
    şu pkk bozuntularinin hepsini asın. marksist dinsizler
    Cevapla
  • deli kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    halkın oyu ile seçilip fetö , kobanide PYD , mit tırları ile daha nerelere yardım edenler ne olacak
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi HIRSIZ VE KATİL. Derhal görevden alıp VATANA İHABETTEN İDAM EDİLSİNLER
    Cevapla
  • mustafa laz 7 yıl önce Şikayet Et
    kusura kalma ama sevecen gelmiyorsun hepte öyle olacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...