TBMM'ye 15 Temmuz'un faturası belli oldu

TBMM Başkanvekili Aydın, 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla TBMM 'de meydana gelen toplam hasar tutarının 11 Milyon 818 bin 370 TL olduğunu bildirdi.

TBMM'ye 15 Temmuz'un faturası belli oldu
TBMM'ye 15 Temmuz'un faturası belli oldu
GİRİŞ 03.11.2016 13:00 GÜNCELLEME 03.11.2016 13:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TBMM'nin 2017 yılı bütçesi üzerinde sunumu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın yaptı.16 Temmuz 2016 Cumartesi günü yapılan toplantıyla ilgili bilgi veren Aydın, "İstiklal Harbini bizzat yöneterek 'Gazi'lik unvanı alan Meclisimiz, 26. Dönemde gösterdiği kararlılıkla ikinci defa Gazi unvanını hak etti." dedi.

11 MİLYON TL'LİK ZARAR

15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla TBMM Ana Binasında ve Ziyaretçi Kabul Binasında büyük hasar meydana geldiğini dile getiren Aydın, toplam hasar tutarının 11 Milyon 818 bin 370 TL olduğuna dikkati çekti.

SIĞINAK ELZEM HALE GELDİ

Aydın, "Meclisimizin 15 Temmuz’daki bombalanması sırasında ne yazık ki Meclis çalışmalarının yapılabileceği bir sığınak olmadığı gerçeğiyle karşılaştık." dedi.

Binanın altında olduğu bildirilen ve sığınak olarak ayrılan yerin de sığınak olmadığını ve günümüz sivil savunma normlarına göre yetersiz ve uygun olmadığının yakinen görüldüğünü vurulayan Aydın, "Bu durumda; Meclis çalışmalarının her halükarda yapılabileceği, günümüz şartlarına uygun, deprem, sel, nükleer saldırı ve benzeri her türlü afet ve saldırıya karşı donanımlı ve fonksiyonel bir sığınak ihtiyacı elzem hale gelmiştir." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 2
  • AsilTürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcü hainlerden ve hainleri barındıran terörü besleyen abd den tanzim edilsin.
    Cevapla
  • mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür zararlar Fetöcü hainlerden tahsil edilmelidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu