Aylin Nazlıaka kendini kürsüye kelepçeledi

TBMM'deki anayasa görüşmeleri sırasında bağımsız vekil Aylin Nazlıaka, kendini Meclis kürsüsüne kelepçeledi. Bu eylemle TBMM 4 saati aşkın bir süre çalışamadı.

GİRİŞ 19.01.2017 18:59 GÜNCELLEME 20.01.2017 09:28
Bu Habere 374 Yorum Yapılmış

Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında eski CHP'li, bağımsız vekil Aylin Nazlıaka kendisini kürsüsündeki mikrofona kelepçeledi.

MECLİS'İ KİLİTLEMEYİ BAŞARDILAR

Meclis'te ikinci tur görüşmelerine bir türlü geçilemedi. Görüşülmesi gereken 8'inci maddenin görüşülmesine başlanamadı. Böylece Aylin Nazlıaka ve CHP'li vekiller TBMM'nin işleyişini tıkamayı başarmış oldu.

Böylece,  Meclis 4 saatten fazla süre boyunca faaliyetlerini sürdüremedi. 

OTURUMA DEFALARCA ARA VERİLDİ

Tutuklu vekillerin oy kullanmasına izin verilip verilmemesi konusundaki tartışma esnasında kürsüye çıkan Nazlıaka, kendini buradaki mikrofona kelepçeledi. Nazlıaka, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın tüm ikazlarına rağmen kürsüden inmeyince oturuma ara verildi.

Bahçekapılı'nın Nazlıaka'ya "tamam Sayın Nazlıaka, yeterince basına konu oldunuz, size söz hakkı vermedim, lütfen yerinize geçin" şeklinde tepki gösterirken, vekiller arasında da tartışmalar yaşandı.

HDP'li kadın milletvekilleri de Nazlıaka'nın etrafında çember oluşturdu.

45 DAKİKA ARA VERİLDİ

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı birleşime 10 dakika ara verdi. Ancak Nazlıaka'nın eyleminin sürmesi üzerine Bahçekapılı, birleşime bu kez 45 dakika ara verdi.

CHP'LİLER İKNA ETMEYE ÇALIŞTI

Nazlıaka'nın yanına giden CHP'li İdare Amiri Tufan Köse ve bazı CHP'li milletvekilleri, Nazlıaka'yı kelepçeyi açması için ikna etmeye çalıştı.

NAZLIAKA KÜRSÜDEN UZAKLAŞTIRILDI

Kelepçenin takılı olduğu mikrofon yerinden çıkarılarak kelepçe söküldü ve Nazlıaka CHP'li vekiller tarafından kürsüden uzaklaştırılarak kulise götürüldü.

Bu sırada kadın milletvekilleri arasında tokatlı kavga çıktığı görüldü.

CHP'LİLER TARTIŞMAYI SÜRDÜRÜNCE BİR ARA DAHA VERİLDİ

Arbedenin ardından Ayşe Nur Bahçekapılı oturumu yeniden açtı. Ancak CHP'li vekiller tartışmayı sürdürünce gerginlik arttı. Bahçekapılı bunun üzerine oturuma bir kez daha ara verdi. Ardından birkaç kez daha ara verildi.

Verilen aralarla toplam 4 saat boyunca Meclis çalışamadı.

Kaynak: Haber7 - Ajanslar

YORUMLAR 374
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Halkin tokati hazir bunlari bekliyor evelallah bunlara her zaman oldugu gibi yine osmanlinin tokadini vuracagiz ama bu seferki cok agir olacak narkoz yemis gibi olacaklar bu ulkesini seven millet bunlarin her yaptiklari kotulukleri beynimize kazidik ahada yaziyorum bunlarin hicbiri vekil olamiyacak hatta yemin ederimki bu parlayanlar isiranlar iceri girecegi gunler az kaldi chp,de on tane belki temiz adam cijar haricindekiler alayi FOTOCUDUR
    Cevapla
  • hakyemez 7 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman akıllanacak bu arıxalar bilinmez
    Cevapla
  • cavus 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan bir cacık olmaz
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP'nin en büyük düşmanı millettir. Onun için millete ait her faydanın önünde dozer gibi durmaya çalışırlar.
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP böyle yaptıkça her geçen gün millet sizden soğuyor. Uzaklaşıyor artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim