HDP Sözcüsü Baydemir serbest bırakıldı!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili ve Sözcüsü Osman Baydemir gözaltına alındı. Baydemir savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

HDP Sözcüsü Baydemir serbest bırakıldı!
HDP Sözcüsü Baydemir serbest bırakıldı!
GİRİŞ 02.06.2017 15:36 GÜNCELLEME 02.06.2017 15:50
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir hakkında, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde valilik önünde polislere hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın son duruşması 30 Mayıs’ta Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmüştü. Mahkeme, duruşmaya katılmayan Baydemir hakkında yakalama kararı vermişti.

SERBEST BIRAKILDI

Bugün Diyarbakır Barosunu ziyaret eden Baydemir, gözaltına alındı. Baydemir, adliyeye götürüldü. Baydemir savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İDDİANAMEDEN

Valilik tarafından yasaklama kararına rağmen, 3 Kasım 2012'de BDP il binası önünde, aralarında o dönemde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu 30 kişilik grup araçlarına binerek, Turgut Özal Bulvarı'nda yolu araç trafiğine kapatarak, oturma eylemi gerçekleştirmişti.

Gerekli ikazların yapılması ve kitlenin toplanmasına izin verilmemesi üzerine, oturma eyleminin sonlandırıldığı belirtilen iddianamede, şu ifadeler kullanılmıştı:

"Aynı gün BDP Genel Başkanı ve milletvekillerinin de bulunduğu bir grubun Diyarbakır Valilik binası makam girişine giden kişiler arasında şüpheli Baydemir de yer alıyordu. Gruba milletvekili olan kişiler haricindeki diğer kişilerin bahçe dışına çıkmaları yönünde ikazların yapıldığı, bu ikazlara uymayarak bahçe dışına çıkmayan Baydemir'in, güvenlik güçlerine hitaben 'Allah belanızı versin, Allah belanızı versin, Allah belanızı versin, faşistler, Allah belanızı versin, Allah sizi yok etsin, şerefsizler, alçaklar, faşistler' şeklinde sözler söylemek suretiyle orada bulunan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret ettiği tespit edilmiştir."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 24
  • mustafa21 6 yıl önce Şikayet Et
    bunu serbest bırakanlarda aynı kategoridedir
    Cevapla
  • Yarin 6 yıl önce Şikayet Et
    Yarin aracinda bomba tasimaya baslar.
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    trafiği kapat teröre destek ver milleti kışkırt teröristlere yardım ve yataklık yap vatan haini ol sonra gel serbest bırak. ne güzel bir memleket.
    Cevapla
  • Bu nedir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya almayın ya bırakmayın ya gözlatına almayın yada bırakmayın.nedir bu alıp alıp bırakmak yada alıp 5 gün tutup bırakmak suçluysa alın.suçunu.dünya aleme gösterin.sucsuzsada adamlari mazlum etmeyin
    Cevapla
  • akil 6 yıl önce Şikayet Et
    degene deger degmeyene degmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!