Mahkeme Başkanı'ndan tepki: Gelip orada oturacak

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in SEGBİS odasına gelmemesine tepki gösteren mahkeme başkanı, " Gelip orada oturacak. Katılıp katılmayacağına biz karar vereceğiz" dedi.

Mahkeme Başkanı'ndan tepki: Gelip orada oturacak
Mahkeme Başkanı'ndan tepki: Gelip orada oturacak
GİRİŞ 07.09.2017 16:34 GÜNCELLEME 07.09.2017 16:37
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek için 25 Ekim 2016 günü düzenlenen protesto eylemeni katıldığı için 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek' iddialarıyla 1.5- 9.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

GELİP ORADA OTURACAK

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel, SEGBİS sistemi ile duruşmaya katılmaya kabul etmediği için, Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılmadı. Duruşma salonundan Silivri Cezaevi'ne yapılan bağlantıda, SEGBİS kamerasına çıkan cezaevi personeli, Tuncel'in SEGBİS odasına gelmediğini ve SEGBİS ile duruşmaya katılmayacağına dair dilekçe verdiğini söyledi. Tuncel'in duruşmaya katılmamasına tepki gösteren mahkeme başkanı, "Olur mu böyle şey. Gelip orada oturacak. Katılıp katılmayacağına biz karar vereceğiz" dedi.

MAHKEME:MUTLAKA SEGBİS ODASINDA HAZIR BULUNSUN

Duruşmada daha sonra söz alan Tuncel'in avukatları Şivan Cemil Özen ve Cemile Turhallı Balsak, bu davanın Tuncel'in tutuklu yargılandığı ve güvenlik gerekçesiyle Malatya'ya nakledilen dava ile birleştirilmesini istedi. Ara kararlarını açıklayan mahkeme, Tuncel'in gelecek celse cezaevindeki SEGBİS odasında mutlaka hazır bulundurulması için Silivri Cezaevi'ne talimat yazılmasına hükmetti. Kararda, cezaevinde bulunan sanığın SEGBİS odasına gidip gitmeme durumunun kendi isteği kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirten mahkeme, Tuncel'in mutlaka SEGBİS odasında hazır  bulundurulması gerektiğinin ihtar edilmesine karar verdi. Duruşma Ocak ayına ertelendi.

YORUMLAR 17
  • Mardinli 6 yıl önce Şikayet Et
    bu fitne başları içeride olduğu sürece tahrikler azalmış bölgeye huzur gelmiş
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Adaletin onunde herkes esit olacak mahkeme baskani ne derse odur
    Cevapla
  • 15 temmuz 6 yıl önce Şikayet Et
    her katılmadığında 3 er ay ileri atın davaları
    Cevapla
  • bergamali 6 yıl önce Şikayet Et
    surata bak migdem bulaniyo
    Cevapla
  • tayyip 6 yıl önce Şikayet Et
    ha ha ha hahahahahahah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat