'Rahatsızız' diyen ABD'ye Türkiye'den jet cevap

FETÖ şüphelisi Metin Topuz'un tutuklanmasından rahatsız olan ABD'ye cevap Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, " Türk yargısı bağımsız, ABD bunu artık anlamalı" dedi,

GİRİŞ 06.10.2017 10:44 GÜNCELLEME 06.10.2017 11:22
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un firari savcı Zekeriya Öz ve bazı 'FETÖ' şüphelisi polisler ile iletişim kurduğu gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.

ABD 'RAHATSIZIZ' DEMİŞTİ

Metin Topuz'un tutuklanması üzerine dün ABD büyükelçiliği açıklama yaptı ve, 'Çalışanların tutuklanmasından rahatsızlık duyulmaktadır. Çalışanımıza yönelik temelsiz iddialar ortaklığımızı baltalamaktadır' denildi.

BAKAN'DAN JET CEVAP: ELİMİZDE CİDDİ VERİLER VAR

Katıldığı canlı yayında ABD'nin açıklamasına tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozda şunları söyledi;

"Metin Topuz bir Türk vatandaşı. ABD Büyükelçiliği'nin Bakanlığa verdiği listedeki çalışanlar arasında Metin Topuz diye bir isim yok, onların çalışanı olarak görünmüyor. ABD bu ismi bakanlığa bildirmedi. Metin Topuz'la ilgili ciddi veriler var.  Yargı burada işini yaptı. Suçu işleyen kişi nerede çalışırsa çalışsın müdahale edilir

TÜRK YARGISI BAĞIMSIZ, ABD ANLAMALI

Bir kere Topuz'un istihdamı yanlış. ABD önce bu ismin nasıl  Türk makamlarına bildirilmeden büyükelçilikte çalıştırıldığı  üzerinde kafa yormalılar.Elçiliğin tepkisini doğru bulmuyorum. Türk yargısı bağımsız, ABD bunu anlamalı.Bu bir siyasi tasarruf değildir, yargının tasarrufudur. ABD'de FETÖ'yü iade edin dediğimizde bizim yargımız bağımsız, Cumhurbaşkanımızın korumalarına hatta orada bile olmayanlara işlem yapıldığında söylüyoruz diyorlar ki bizim yargımız bağımsız. Türkiye'de bir şey olduğunda Türk yargısı bağımsız niye demiyorsunuz?"

YORUMLAR 15
  • sinem 6 yıl önce Şikayet Et
    Pensilanya seni rahatsız etmediyse bugüne kadar, haliyle bu olay seni rahatsız eder, rahatsızlığın fetöyü korumak peşinde olduğunu açıkça ifade ediyor, hem de kendi ağzından duyar olduk bunu.
    Cevapla
  • uzayli kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    Terörü ve terör guruplarini hortlatan ABD. Taktik icabi ABD terörist guruplari olusturup ve bunlari gizliden destekleyip, bunlarada etrafda terör esdirip. Bahaneyle biz bunlari yok edeceyiz diye, baskalarina göz boyama taktiyini uyguluyorlar, böylelikle bu bahaneyle istedikleri yerlere yerlesiyorlar. Birde oradaki insanlari orta dogudaki gibi göce zorlamak orasini bosaltmak. Birkac terör guruplari olusturup birbirne düsürmek vs. vs.
    Cevapla
  • Mehmet Sönmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış anlıyorsun. Onlar oralara sadece demokrasi, hürriyet ve eşitlik getirmek istiyorlar. Terör gurupları oluşturmak, milyonlarca insanı öldürmek, göçe zorlamak, topraklarına el koymak bu isteğin gerçekleştirilebilmesi için gerekli olsa gerek. Yoksa Amerika hiç kötü bir şey yaparmı. Öyle düşünme yoksa rahatsız olurlar ha.
    Cevapla
  • gökhan 6 yıl önce Şikayet Et
    İtliğini bırakda azcık adam ol abd, dünyanın belası oldun. Yıkılırsın yok olursun inşallah
    Cevapla
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    82 kerkük 83 musul türkmenlerimize yaydır rahman tabii ki kaygıları olur
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman Amerika gibi bir terörist ülkeye bağımlılığımız kalmaz o zaman ülkemizi kimse durduramaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent Ankara'yı sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!