Selim Temurci: Tek yol kardeşlik!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Siirt Tanıtım Günleri’ne katıldı

Selim Temurci: Tek yol kardeşlik!
Selim Temurci: Tek yol kardeşlik!
GİRİŞ 22.10.2017 09:39 GÜNCELLEME 22.10.2017 09:39

Siirt’in tarihi ve kültürel güzelliklerini İstanbulluların beğenisine sunan etkinliğe, Başkan Temurci’nin yanı sıra Siirt Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yasin Aktay, İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Muharrem Ödemiş, İlçe ve Belediye Başkanları ile binlerce vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma yapan Dr. Temurci, Siirt’in tarihi, kültürü, el sanatları ve yöresel ürünleri ile başlı başına bir değer olduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siirt tarihi ve kültürel olarak, milli birlik ve kardeşliğimiz adına önemli bir yere sahip. Siirt evliyalar şehri, âlimler yurdudur. Hazreti Veysel Karani’nin, İbrahim Hakkı Hazretlerinin şehridir. İslam ile yoğrulmuş ve bünyesinde birçok âlimi yetiştirmiş bir şehir. Üç dilli kardeş şehir Siirt’in zenginliklerini, İstanbul’da görmekten memnuniyet duyuyoruz. Siirt, muhabbetin şehridir. Tarihten bugüne kardeşliğin timsali olmuştur. Bu tanıtım günlerinin düzenlenmesinde emeği geçen ve bugün buraya gelerek şereflendiren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Temennimiz o ki birlik bütünlük ve dayanışma içinde olduğumuz, bizi biz yapan bu günler, daim olsun.” 

SİİRTLİLERİN BU DAVA ÜZERİNDE EMEKLERİ VAR

Siirt'in AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Milletvekilliği ve Başbakanlık yolunu açan süreçte üstlendiği sorumlulukla, Yeni Türkiye’ye öncülük eden şehrin adı olduğunu hatırlatan İstanbul İl Başkanı, konuşmasını şu sözlere sürdürdü: “Siirt'in AK Parti için ayrı bir anlam ve öneme sahip. Siirtlilerin bu dava üzerinde çok emekleri var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık 1997 tarihinde, Siirt’te okuduğu MEB'in onaylı kitaplarda yer alan Ziya Gökalp’in şiirden ötürü Pınarhisar Cezaevi’ne gönderilmişti. Cumhurbaşkanımız sırf şiir okudu diye siyasi yasaklı hale geldi. Hapse koydular. 'Muhtar bile olamaz' dediler. Hamdolsun Siirt evladına, damadına sahip çıktı. Muhtar bile olamaz dedikleri adam, milletten aldığı güçle milletin Cumhurbaşkanı oldu. Türkiye’ye çağ atlattı. Ülkemizin ilerleyip gelişmesi adına dün olduğu gibi bugün de Siirt'e ciddi bir sorumluluk düşmektedir. Türkiye aleyhtarlığı yapanlara karşı milli birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha fazla yaşamalı ve yaşatmalıyız.”

SORUNLARI AŞMAMIZIN TEK YOLU KARDEŞLİĞİMİZDİR

İl Başkanı Dr. Selim Temurci, konuşmasını şöyle tamamladı: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde güçlü bir Türkiye var. Bölgesel ve küresel ölçekte sözü geçen kendi silahını üretebilen bir Türkiye var. Kardeşliğe en fazla ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz. Bütün şer odakları ülkemize karşı topyekûn birlik olmuş durumdalar. Ülkemiz bir ateş çemberi içerisine çekilmeye çalışılıyor. Memleketin içinde bulunduğu şu günlerde yaşadığımız sorunları aşmamızın tek yolu kardeşliğimizdir. Birbirimizi daha iyi bir şekilde anlamalıyız. Türkiye aleyhtarlarına karşı Doğu’dan Batı’ya birlik içinde olmalıyız. Hiç şüpheniz olmasın, Türkiye'nin ilerlemesine mani olmak isteyenler kaybedecekler. Milletimiz arasına fitne tohumu ekilmesine asla izin vermeyeceğiz. Birtakım kirli pazarlıkların içerisinde olanlar, Türkiye’nin önünü kesmeyi başaramayacaklar. Ülkemiz ilerlemesine tam kararlılıkla devam edecek. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışı ile birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz.”

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Dr. Selim Temurci’ye Siirt Tanıtım Günleri’nde, Siirt özel spor atkısı hediye edildi. Başkan Temurci, stantları tek tek gezerek, görevlilerle hasbihal etti ve hatıra fotoğrafı çekildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli gibi!
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!