Kedi karikatürüne beraat veren hakim CHP'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kedi olarak gösteren karikatüre açılan davayı reddeden İstanbul 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Mithat Ali Kabaali de siyasete soyundu.

Kedi karikatürüne beraat veren hakim CHP'de
Kedi karikatürüne beraat veren hakim CHP'de
GİRİŞ 27.03.2011 01:30 GÜNCELLEME 27.03.2011 01:30
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

 Başbakan Erdoğan’ın imam hatiplilere yönelik politikasını “ipe dolanmış kedi” şeklinde çizerek eleştiren karikatürist Musa Kart hakkında açılan davaya bakan Kabaali, 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

Mesleğe Diyarbakır’da başlayan sırasıyla Nevşehir, Mersin, Sinop ve Eskişehir’de görev yapan Kabaali son olarak İstanbul 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimliği görevini yapıyordu.

Musa Kart ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 2006 Basın Özgürlüğü Ödülü’nü paylaşan Kabaali, adından kamuoyunda “kediye beraat” olarak bilenen ve verdiği kararı Yargıtay 4’üncü Hukuk Dairesi tarafından onanan dava ile duyurdu.

Gerekçeli kararında politikacılara hoşgörü dersi veren Kabaali, “Alkışlar kadar eleştirileri de anlayışla karşılayın” mesajıyla dikkat çekmişti.

KAYNAK: (ANKA)
YORUMLAR 26
  • FAZLIMALAK 13 yıl önce Şikayet Et
    Hakimmi - Kedimi. Şim bu hakim Chp den aday gösterilmesse ne olacak yeniden hakimmi olacak yani tarafsız şimdi ben diyorumki Hakimmi - Kedimi bu halk
    Cevapla
  • Ahmet Özbir 13 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKÜN BAŞBAKANINA HAKARET ETTİN ŞİMDİ DE ÖDÜLÜNÜ İSTİYORSUN, YAKIŞIR!... Sizler gazetecisiniz, sizler bu ülkeye, demokrasisine, Türkün liderine, vatanına her türlü giydirmeyi yapabilirsiniz, plan içinde bulunabilirsiniz ancak siz hukun üstündesiniz, padişahın yan tarafındansınız, sizlere kimse dokunamaz, T.C. kanunları sizleri yakamaz, öyle mi demek istiyorsunuz, ettiniz hakareti T.C. Başbakanına, şimdi de ödülünü mü istiyorsunuz, yani atık milletvekili olmak, köşeyi dönmez, daha çok plan içinde bulunmak benim hakkım mı demek istiyorsunuz! Göreceğiz CHPnin kararını, vatandan, vatandaştan yana mı, yoksa plandan yana mı tavrını ortaya koyacak? Bizler de ona göre OYlama, birilerini kollama, birilerini cezalandırma yollarına başvuracağız. AKdan asla ayrılmayacağız, KARAlara zerre kadar bulaşmayacağız. Çünkü bu vatana hastayız be hastayız!..
    Cevapla
  • hakan 13 yıl önce Şikayet Et
    iyi iyi. bu arkadaş m.vekili olsun onu sümüklü böcek olarak çizeceğim onla kemali zaten basına anlayışlılar ve özgürlüğü savunuyorlar
    Cevapla
  • Mehmet Ercan Aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    ?. 1.Asliye CEZA Hakimi'nin verdiği kararı Yargıtay 4. HUKUK mu bozuş ?????
    Cevapla
  • mehmet bulut 13 yıl önce Şikayet Et
    yargı siyasallasıyor diyen chp. bütün yargı mensupları senden aday....demekki yargıyı siyasallaştıra sizsiniz....devriniz kapandı sonuna kadar akp...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul’da İmamoğlu’nun düzenlediği organizasyona Özgür Özel davet edilmedi
Vatandaşın sesine kulak verildi! 3 defa yakalanan firmalar kapatılacak