Yılmaz: Ustalık döneminde PKK bitecek

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Ustalık dönemindeyiz. Terör belasının üstesinden geleceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

Yılmaz: Ustalık döneminde PKK bitecek
Yılmaz: Ustalık döneminde PKK bitecek
GİRİŞ 21.08.2011 02:46 GÜNCELLEME 21.08.2011 02:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yılmaz, Sivas Platformu ve Sivaslı Sanayici ve İşadamları Grubunun birlikte düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, Sivaslı olmanın, tarihi bir mirasın bekçisi olmak anlamına geldiğini söyledi.

Sivas'ın, doğu ile batı kültürünün ortasında, farklılıkları zenginliğe dönüştürmüş bir kent olduğunu ifade eden Yılmaz, ''Bir olduk, dirlik olduk, insanı temel değer olarak kabul ettik. Bizim bir Aşık Veysel'imiz var. Biz onu Sivas'ta benimsedik, özümsedik. Ama bilin ki Aşık Veysel'i Türkiye'ye zerre zerre okusaydık, bugün Türkiye'deki bölücü terör örgütü olmazdı. Biz Aşık Veysel'in diliyle Sivas'a seslendik, Sivaslı bir oldu. Ama Türkiye'ye de seslenebilmeliydik, onu ihmal ettik. İnşallah bundan sonra ona da sesleneceğiz'' diye konuştu.

Terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Yılmaz, ''Ustalık dönemindeyiz. Terör belasının üstesinden geleceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de Türkiye'nin her bakımdan iyi bir noktada olduğunu ifade ederek, dünyada sıkıntılı bir dönem yaşanırken Türkiye'ye güvenin arttığını söyledi.

Türkiye'nin istikrarını koruduğu sürece krizden en karlı çıkacak ülke olduğunu belirten Erdem, Türkiye'nin altyapısının sağlam olduğunu kaydetti.

Ülkenin birliğine kurşun sıkanlar olduğunu dile getiren Erdem, ''Terörü bitirmek mecburiyetindeyiz. Artık Türkiye bunu taşıyamaz'' dedi.

Somali'de yaşananlara da işaret eden Erdem, Türkiye'nin genlerinde olan dayanışma, yardım etme duygusunu bir kez daha ortaya koyduğunu ve bu ülkeye sahip çıktığını söyledi.

AA

YORUMLAR 7
  • Mutlu DERİN 12 yıl önce Şikayet Et
    1999 da iyi şeylerde yapıldı kötüsüde. Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Açılım laflarıyla senelerce teröre destek verdiğini, yanlış yolda olduğunu anlamış bir kabine görmek bizlere umut veriyor. Umarım bundan sonra terörle mücadeleyi aksatmaz ve ekonomik-siyasi tedbirleride beraberinde alırsınız ve terör bu defa biter. Ama kimse şunu unutmasın silahlı mücadele aksatılmamalı en şiddetli tedbirler alınmalı. 1999 da ülkemiz bunu başardı, örgütün silahlı kanadı çöktü ama beraberinde siyasal, ekonomik tedbirler gelmediği için bitik terör hortladı. Bu iş sadece silahla olmayacağı gibi teröristleri ödüllendirircesine dağdan indirmeklede bu iş olmaz. Dağa çıkan öyle yada böyle cezasını çekecekki ibret olsun. Yani 1999 uygulamalarının iyi olanlarını örnek alıp yapılmaması gerekenleri uygulamayın benim isteğim bu.
    Cevapla
  • Ahmet Fatih 12 yıl önce Şikayet Et
    Yol verdik Barışa Umutooo. Barışa yol verdik yol oldu barış diye diye kurşun sıkanlara karakollarımız. Can verdi nice yiğit kahpece saldırıda, onlar hiç düşmanı görmedi düşman kahpeydi ve arkadan vurdu. Kimse bizden mertlik beklemesin, kimse aman dilemesin. Kapıdaki it yapmaz dı bunların yaptığını... Bedava yaşarken bile kin duyuyordu devletine... Bunun adı çakallık, bunun adı ... YOL verdik barışa yolu açık olsun, su dökmedik ardından, barış gelecekse eğer kızıl kanla gelecek, bu vatana göz diken elbet bir gün ölecek... Aklınıza fikrinize gusul abdesti aldırın. Temizlenin pis düşüncelerinizden, sözde dost görünen yüzünüzden. Yol verdik barışa Umuto, Ama nerden geri alacağımızı kimleri gömdükten sonra barış ilan edeceğimizi iyi biliyoruz.
    Cevapla
  • osmanmert 12 yıl önce Şikayet Et
    usta olup olmadığına millet karar verir. siz icraat yapın.mimar sinan camileri yaparken ustalık çıraklık mı vardı yapılan eserlere göre belli olur
    Cevapla
  • Nihat KAAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte zaten usta işi... Zaten çözerse Ak parti den beklenir bu iş. Önce yabayı göstermek gerektiğini de bilmemiz lazım. 4. harekat bunu onaylıyor zaten. İnsanlar neden zor kullanınca yola gelir anlamam. Fıtrattan olsa gerek :) Devam ustam devam...
    Cevapla
  • umutoo 12 yıl önce Şikayet Et
    insanca yaklasın insanlara. Kürtleri, şiddet ve savaş politikalarıyla "terbiye" etmeye çalışan bir zihniyet var karşımızda. Değişin artık, değişin ve yol verin barışa…Ferhat Tunç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'ın kulağını sıyıran mermi mi metal parçası mı?
Erdoğan: ABD'nin Kongresi'nde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi