'Mele' alımı için şartlar ve son tarih

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Doğu ve Güneydoğu'da yapacağı 'mele' alımının ayrıntıları belli oldu. 4/B sözleşmeli statüsünde alınacak meleler için son tarih.

'Mele' alımı için şartlar ve son tarih
'Mele' alımı için şartlar ve son tarih
GİRİŞ 28.03.2012 12:59 GÜNCELLEME 28.03.2012 12:59
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İlyas Koç'un haberi

Bir defaya mahsus olarak hazırlanan düzenlemeye göre, 200'ü Kur'an kursu öğreticisi, 800'ü imam hatip olmak üzere toplam bin mele alınacak.

4/B sözleşmeli statüsünde alınacak meleler için Diyanet, sınav yapacak. Sınavda Kur'an-ı Kerim okuma anlama ve tefsir konusunda değerlendirme yapılacak. Ayrıca, Arapçayı okuma anlama ve yazma ile klasik dini eserleri okuyup anlama yönünden sorular sorulacak. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan almak gerekiyor.

Sözlü sınavdan alınan puanların eşit olması halinde ise adaylardan öncelikle hafız olanın, hafız olmaları halinde doğum tarihi önce olanın ataması yapılacak. Sınav sonucunda atanmaya hak kazananlar, Diyanet tarafından belirlenecek esaslar çerçevesinde, atamaların yapılacağı ilan edilen illerden görev almak istediği ile atanacaklar.

Melelik için başvuru yapanların Türk vatandaşı olmaları, 30 yaşını tamamlamaları, terör suçuna karışmamış olmaları ve en az ilkokul mezunu olmaları gerekiyor. Ayrıca SGK'dan emekli aylığı almamaları ve yurtiçinden müracaat yapılıyor ise görev almak istediği ilde ikamet etmeleri şartı aranacak.

ZAMAN

YORUMLAR 7
  • Tuçe 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz çocuklugumudan beri mederese eğitimi aldık elhamdulilah devletimiz bizi de görsün lutfen
    Cevapla
  • Tuçe 9 yıl önce Şikayet Et
    Melle alımına çok ihtiyacım var
    Cevapla
  • Yaveren Dilvenar 12 yıl önce Şikayet Et
    Mele belgesi hukuken geçerli mi?. Diyanet mele alım ilanında, geleneksel usullere göre din eğitimi belgesi arıyormuş. yani icazetname. böyle bir şey nasıl şart koşulabilir. kapatılan medreselerin, tekke ve zaviyelerin belgeleri nasıl şart koşulabilir? bunlar devlet kurumlarının verdiği belgeler değil ki.
    Cevapla
  • Ali Egin 12 yıl önce Şikayet Et
    mele nedir diyenler. mele nedir imamlar var diyenler. mele (molla) Alim demek. Benim tanıdığım 3-5 mele var diyanet işleri başkanını bile öğrenci olarak okutur. imamlar elifbeyi bile geçemez yanlarında.
    Cevapla
  • koray 12 yıl önce Şikayet Et
    mele ne arkadaş imamlar var. eğitimli imamlar varken ne iş. hem parayla olmaz bu işler Allah adına yapılır. para için değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı
Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayten Gökçer hayatını kaybetti