Hüsamettin Cindoruk bu sorulardan korkttu

DP'ye karşı kurulan Hürriyet Partisi deneyiminden 28 Şubat'a uzanan siyasi geçmişe sahip Hüsamettin Cindoruk, Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na bilgi vermedi.

Hüsamettin Cindoruk bu sorulardan korkttu
Hüsamettin Cindoruk bu sorulardan korkttu
GİRİŞ 14.10.2012 10:07 GÜNCELLEME 30.12.2016 17:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

27 Mayıs'ta 'demokrat', 12 Eylül'de 'emanetçi' kimliğiyle, 28 Şubat post-modern darbesinde ise bilfiil içinde olan Cindoruk uzun siyasi yaşamında birçok olayın şahidi oldu. Komisyon'a geleceğini söyleyen, ancak son dakikada vazgeçerek 'Darbe olgusu geliştiriyorlar' ithamında bulunan Cindoruk'un, kendisine yöneltilmesi muhtemel sorulardan tedirgin olduğu ileri sürüldü.

HER DEVRİN ADAMI PANİKLEDİ

20 Aralık 1955'te kurulan ve Adnan Menderes'in DP'sini içeriden vurmaya çalışmakla eleştirilen Hürriyet Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Cindoruk, 27 Mayıs 1960 darbesi sonrasında kamuoyuna yıllarca 'Menderes'i savunan avukat' olarak lanse edilmesine rağmen bu yanlış bilgiyi yalanlamamayı tercih etti. Cindoruk, 28 Şubat sürecinde cuntacıların hedefindeki Refah-Yol'u iktidardan düşürmek için Demokrat Türkiye Partisi'ni (DTP) kurmuş, ancak kurulan 'Şemsiye Partisi'ne halk itibar etmemişti. 'Yeraltı avukatı' olarak da bilinen Cindoruk'un bu konularla ilgili yöneltilmesi muhtemel sorulardan tedirgin olduğu iddia ediliyor.

YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    sayfalara bakarken bu cin, yine çıktı karşıma.!. rabbiyesser velatuasser rabbi temmem bilhayr. ALLAHım ülkemizi bu gibilerden koru.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler