Eşi görülmemiş 1 milyar dolarlık siber soygun

Bilgisayar korsanlığı yapan uluslararası çete, dünyadaki bankalardan 1 milyar dolardan fazla para çaldı.

Eşi görülmemiş 1 milyar dolarlık siber soygun
Eşi görülmemiş 1 milyar dolarlık siber soygun
GİRİŞ 16.02.2015 11:11 GÜNCELLEME 16.02.2015 13:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bilgisayar korsanlığı yapan uluslararası çetenin, çeşitli ülkelerdeki çok sayıda banka ve finans kuruluşundan 1 milyar dolardan fazla para çaldığı bildirildi.

Rus güvenlik şirketi Kaspersky Lab'in raporuna göre, 2013 yılı sonundan bu yana aktif olan bilgisayar korsanları, 30 ülkede 100'den fazla bankanın sistemlerine sızdı ve düzenlediği "eşi görülmemiş siber saldırılarda" 1 milyardan dolardan fazla para çaldı.

Raporda, çete üyelerinin Rusya, Ukrayna ve Çin'de olduğu, Kaspersky Lab'in soruşturma sırasında Interpol ve Europol ile işbirliği içinde çalıştığı belirtildi.

Çeşitli yöntemlerle bankaların bilgisayarlarına erişim kazanan korsanların, bankaların sistemlerini öğrenmek için aylarca pusuda beklediği, bankamatikleri günün belirli zamanlarında oluşturdukları sahte hesaplara para aktarmaya programladıkları, ortalama her bankanın iki ila dört ayda soyulduğu ve her seferinde bankalardan 10 milyon dolar çalındığı kaydedildi.

Soyulan bankalar ve finans kuruluşlarının bulunduğu ülkeler arasında Rusya, ABD, Almanya, Çin, Ukrayna ve Kanada da yer alıyor.

Kaspersky, "Bankalardan doğrudan para çalınması ve son kullanıcıyı hedeflemekten kaçınılması" nedeniyle çetenin kullandığı yöntemlerin siber soygunculukta yeni bir döneme işaret ettiğini açıkladı.

İnterpol'ün dijital suç merkezi başkanı Sanjay Virmani, "Saldırılar, suçluların, herhangi bir sistemdeki herhangi bir zafiyetten faydalanabileceğini gösteriyor" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Müşteri 9 yıl önce Şikayet Et
    hırsıza kilitmi dayanır? Hayır olan gene müşteriye olur. İnternetten bankacılık yapmak güzel ama işte bu olayları duyunca insan korku duyuyor. Ürküten rakam değil, Yeni yöntemler bulmaları. Bankacıların kendilerine şunu sorması gerekir biz niye bunu akıl edemiyoruz. Aslında cevap basit ama yazarsam farklı olur. O nedenle daha akılcı teknik ve yasal düzenlemeler gerektiğine inanıyorum. En azından müşteri ve Banka mağduriyetleri azalır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkent Kulisi'nde
İşte Cem Garipoğlu’nun koğuşundaki son görüntüleri