Türkiye'de 87 bin kişi internetsiz kaldı!

Türkiye'de internet altyapısı gelişirken bir yandan da tartışmalar devam ediyor. Son bir yılda tam 87 bin kişi port yok gerekçesi ile internetsiz kaldı.

Türkiye'de 87 bin kişi internetsiz kaldı!
Türkiye'de 87 bin kişi internetsiz kaldı!
GİRİŞ 07.12.2016 10:48 GÜNCELLEME 07.12.2016 15:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ADSL’deki sabit internet bağlantısıyla ilgili sıkıntılar devam ediyor. İnternet hizmetinden yararlanmak isteyen binlerce kişi ADSL/VDSL’de yaşananaltyapı kullanım sorunu nedeniyle evine internet bağlatamadı.

67 bin kişi internetsiz kaldı

İnternet bağlarken büyük sıkıntı yaşayan Turkcell Superonline adına konuşan Doğuş Kuran , “Süreç gereği ADSL ile ilgili taleplerimizi Türk Telekom’a iletmemiz ve altyapı kullanımı konusunda kendilerinden gelecek onay doğrultusunda aktivasyonu gerçekleştirmemiz gerekiyor. Ancak Türk Telekom’dan bize aktivasyon sürecinde “Port yok, müşteri vazgeçti, adreste bulunamadı” gibi mazeretler geliyor." diyerek sıkıntılara değindi.

Ocak-Kasım 2016 dönemini kapsayan 11 ayda, 87 bin müşterinin interneti, Kuran'un bahsettiği nedenlerle aktif hale getirilememiş.

Ayrıca aynı dönemde 50 bin bin müşteri de geciken bağlantı ve tekrarlayan arıza sebebiyle mağduriyet yaşamış. Bu aksaklıklardan dolayı ise Turkcell 52 milyon liradan fazla gelir kaybına uğradı.

Şirket tüm şikayetlerini BTK’ya iletmiş olmasına rağmen sıkıntı çözülemiyor. Bu sıkıntılarda bakırın miadını doldurmuş olmasının da önemli payı var. Kuran'a göre, devletin fiber internetin önündeki engelleri kaldırması bu sıkıntıların da kökten çözümü olabilir.

Ödenen cezaların caydırıcı etkisi olmadığı da belirtiliyor. Konu ile ilgili herhangi bir yasal düzenleme olmadığı için sunulan her mazeret, geçerli sebep olarak gösterilebiliyor. Konu ile ilgili örnek veren Kuran, "TTNet’ten Superonline’a geçerken bile ‘port yok’ dediği abone için, sinyal vermediğinde, tekrarlayan arıza durumlarında kendisini suçlu görmüyor. Suçlu görmediği gecikmeler için de ceza ödemiyor. Ceza ödemek zorunda kaldıkları durumda ceza bedelleri, bizim hesaplamalarımızın aksine kendi hesaplamalarıyla çok cüzi rakamları önümüze getiriyor.” diyerek şikayetini dile getirdi.

Yine Kuran'ın sözlerine göre, sorun yaşanan her hat için Türk Telekom’a arıza bildirimi yapılmış. Türk Telekom bu arızalardan ve gecikmelerden dolayı ceza olarak son 5 ayda Turkcell'e sadece 58 bin 510 TL ödemiş.

Bakalım sorunların çözümü noktasında taraflar bir anlaşma sağlayabilecekler mi?

KAYNAK: SHİFTDELETE.NET
YORUMLAR 2
  • erser 7 yıl önce Şikayet Et
    Bakın bakalım içinde fetö var mı? Belli olmaz
    Cevapla
  • Aydın 7 yıl önce Şikayet Et
    Yıl 2016 olaya bak. Bir de superonline rakamları bunlar,Öger telekomun turk telekımunda da en az 3katıdır. Bir de akk denen bir bela var. Bir de vatandaşın değil onların destekçisi BTK denen kurum!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!