Spotify için sağlam bir rakip geliyor

İnternet radyosu Pandora, Spotify'a rakip olacak yeni bir servisin tanıtımını yaptı.

Spotify için sağlam bir rakip geliyor
Spotify için sağlam bir rakip geliyor
GİRİŞ 07.12.2016 14:56 GÜNCELLEME 07.12.2016 15:57

Peki Pandora, Spotify'ı hangi noktalardan sıkıştırmayı planlıyor?

İnternet radyosu Pandora, ücretsiz müzik dinlemek isteyenlerin uğrak noktalarından biriydi. Ancak sadece ABD, Avustralya ve Yeni Zellanda'da hizmet veren müzik servisi, tüm dünyaya açılacak, ödemeli veya reklamlı yeni bir hizmeti devreye sokmak için uzun zamandır uğraş veriyordu.

Bu amaçla daha önce iflas etmiş olan Rdio servisini satın alan Pandora, şimdi Spotify'a rakip bir servisi olgunlaştırdığını ve yayına açacağını duyurdu.

Yapay zekalı çalma listeleri

2017'de yayına girecek olan Pandora Premium isimli yeni servis, aylık 10 dolar abonelik ücreti ile çalışacak ve çok güçlü kişiselleştirme özelliklerine sahip olacak.

Kullanıcı yeni şarkılar arayıp çalma listesi oluştururken, Pandora Premium'un yapay zekası, kişinin zevklerine uygun şarkıları önerecek ve hatta bu şarkılardan otomatik çalma listeleri oluşturmak veya mevcut çalma listelerine otomatik ekleme yapmak mümkün olacak.

Pandora Premium'un arama özelliği de çok detaylı olacak. Çoğu servis müzik arama motorunu çoğunlukla popülerliğe göre sıralıyor ve fazla detaylandırmadan sonlandırıyor. Bu da herkesin aynı sonuçları almasına neden oluyor ve çok popüler olmayan şarkıların bulunması zorlaşıyor. 

Pandora Premium ile şarkıları çok detaylı kriterlere göre aramak mümkün olacak, böylece kullanıcılar daha önce dinlemedikleri şarkıları keşfetme imkanına kavuşacaklar.

KAYNAK: SHİFTDELETE.NET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı