Wi-fi kullananlara kötü haber!

Ücretsiz internet hizmeti veren kurumlar, suçu önlemek maksadıyla telefonları kayıt altına alacak

Wi-fi kullananlara kötü haber!
Wi-fi kullananlara kötü haber!
GİRİŞ 12.04.2017 10:35 GÜNCELLEME 12.04.2017 10:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından dün Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre, ücretsiz internet hizmeti veren kişi ve kurumlar, suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici filtre sistemi kuracak. Erişim kayıtlarını elektronik ortamda kaydedecek ve iki yıl süre ile saklayacak.

Gazete Habertürk'ün haberine göre kamuya açık alanlarda internet erişimi sağlayanlar, kısa mesaj servisi (SMS) ve benzeri yöntemlerle kullanıcıları tanımlayacak sistemleri kuracak.

KAPATMA CEZASI VERİLECEK

Bir kafede internete girmek istenildiğinde, sistem cep telefonu numarası isteyecek. Sisteme telefon numarası girildiğinde SMS ile gelen şifreyle internete giriş yapılabilecek. Böylece, telefon numarası üzerinden kimlik tespiti yapılacak. İnternet kafelere, para cezası verilmeden önce yazılı uyarı yapılacak ve ihlalin devamı halinde üç güne kadar kapatma cezası uygulanacak. İhlal sürerse para cezası verilecek. İnternet kafelere verilecek para cezasının alt sınırı, 3 bin TL’den bin TL’ye düşürüldü. Üst sınır yine 15 bin TL olarak korundu.

‘SİSTEM SUİSTİMALE AÇIK’

Bilişim hukukçusu Mehmet Ali Köksal, suç işleme kastı ile hareket edenlerin genelde bu yerlerde internete girdiğini belirterek “Sistem caydırıcı ama suiistimale açık. Birisi, kafelerdeki bir teyzeden ‘Telefonumu unutmuşum’ diyerek SMS desteği isteyebilir. Sistem, kamunun güvenliğini sağlıyor ancak tüketiciyi korumuyor” dedi.

YORUMLAR 5
  • bu nedir yaaa 6 yıl önce Şikayet Et
    avrupada bir çok yerde wifi şifresi bile yok hatta bazı belediyeler ücretsiz wifi imkanı sunuyor halkına bizde neler ile uğraşıyoruz
    Cevapla
  • Osmanli 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar uzaya çıkıyor.biz hala yasaklama peşindeyiz
    Cevapla
  • sakirt sen 6 yıl önce Şikayet Et
    fazla özgürlük iyi olmaz sonra cifter cifter cikarsiniz uzaya
    Cevapla
  • yiğit 6 yıl önce Şikayet Et
    OSMANLI seni tutan mı oldu.git uzaya (orda ne varsa artık ).kuralsız yasaksız hayat olurmu be.
    Cevapla
  • Galip 6 yıl önce Şikayet Et
    Suçun sanalı olmaz, halka açık internet bulduğun yerden çalıntı kredi kartı ile işlem yap sonra cezayı işletme sahibi çeksin yok öyle. Sen kendine bir merdiven ayarlada uzaya çık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak