Facebook 'fotoğraf etiketlemeye' onay

Artık Facebook’ta süpriz fotoğraflarla karşılaşma derdi bitiyor. Yeni sistemle arkadaşınız sizi etiketlemek istediğinde sizden onay alınıyor.

Facebook 'fotoğraf etiketlemeye' onay
Facebook 'fotoğraf etiketlemeye' onay
GİRİŞ 24.08.2011 17:07 GÜNCELLEME 24.08.2011 17:07

Evren Gülyaşar'ın haberi

Ayrıca bir dizi gizlilik ayarı da getirildi. Ancak bu kez de arkadaşınız olmayan birini etiketleyebilme özelliği karşımıza çıktı.

Facebook’ta kişisel mahremiyetten söz etmek elbette çok zor. Arkadaşlarınız herhangi bir fotoğrafta isminizi kullanarak sizleri etiketleyebiliyor. Hiç istemediğiniz bir fotoğrafta etiketlenmek de bu fotoğrafı tüm arkadaşlarınızın görmesi anlamına geliyor. Etiketi kaldırsanız da artık geç kalmış olma ihtimaliniz oldukça yüksek oluyor.

Facebook’tan yapılan açıklamaya göre, artık kullanıcılardan etiketlenmeden önce onay alınacak. Önceden onay alma işlemi yazıların içerisinde geçirilen etiketlemelerde de uygulanacak.

Sosyal ağa başka gizlilik kontrolleri de eklendi. Ancak bu değişiklikler pek de kullanıcı bilgilerinin açılması ya da gizli kalmasını sağlamayacak. Yeni özelliklerle paylaşılan şeylerin yönetimi biraz daha kolaylaştırılıyor.

-Gizlilik ayarları için ayrı bir sayfaya gitmek yerine doğrudan profil sayfasında işlemler gerçekleştirilebilecek. Örneğin gittiği okul, dinlediği müzik gibi bilgilerin yanında bulunan tuşlarla kime gösterileceği ayarlanabilecek. Daha önce bu işlem için ayarlar sayfasına gidip birçok hareket yapmak gerekiyordu.

 - Atılan mesajlar ya da paylaşılan videoların üzerinde yer alan “everyone” yerine “public” yazacak.

- “View profile as” ile bir arkadaşınıza profilinizin nasıl göründüğünü görebileceğiz. Örneğin bazı Facebook arkadaşlarınızdan fotoğraflarınızı ve beğenilerinizi gizlediğinizde, bu içeriğin görülüp görülemediğini kontrol edebileceğiz.

 - Google Plus’ın en büyük artılarından biri olarak görülen ‘paylaşımı belli bir gruba’ gösterme seçeneği de Facebook’ta kolaylaşıyor.

- Sizin etiketlenmenize onay mekanizması gelmesinin yanında artık Facebook üzerinde arkadaşınız olmayan kişileri de etiketleyebileceksiniz. Yine bu kişinin onay vermesi istenecek.

Uzun süredir gizlilik ayarlarını kolaylaştırmayı deneyen Facebook, bu konuda pek de başarılı olamamıştı. Bu başarısızlık da birçok ülkede soruşturmalara sebep olmuştu. Yeni ayarlarla biraz olsun gizlilik üzerine yapılan eleştirilerin azaltılması hedefleniyor.

 (BTnet)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İŞKUR açıkladı! En çok eleman sıkıntı yaşanan meslekler...
Dünya İsrail'e bilendi! Türkiye'nin uyguladığı ambargo domino etkisi yaratabilir!