Kocasını yanına çırak aldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Aslı Özyıldız isimli kadın, 10 yıldır tekne bakım işleri yapıyor.

Kocasını yanına çırak aldı
Kocasını yanına çırak aldı
GİRİŞ 26.01.2016 10:49 GÜNCELLEME 26.01.2016 10:49

Dönerci eşini de yanına çırak alan girişimci kadın, hem kocasına meslek öğretiyor hem de evinin geçimini sağlıyor.

Türkiye’nin önemli turizm merkezi Marmaris’te yaşayan Aslı Özyıldız, 10 yıl önce baba mesleği tekne bakım onarım işleri yaparak evinin geçimini sağlıyor. Mesleğinde aranan bir usta haline gelen Özyıldız, işleri yetiştirmekte güçlük çekmeye başlayınca Dönerci eşi Hakan Özyıldız’ı (37) da yanına çırak alarak yetiştirmeye başladı. Özyıldız ailesi, küçük bir şirket kurarak evlerinin bahçesine kurdukları atölyede ve marinalarda tekne bakım ve onarımı yaparak hayatlarını kazanmaya çalışıyor.

Kocasına ustalık yapan Aslı Özyıldız, mesleği on yıl önce babasından öğrendiğini ve daha sonra babasının mesleği bırakmasıyla tek başına çalışmaya başladığını söyledi. Yazları marinada, kış mevsiminde evinin önündeki bahçedeki atölyede tekne bakım işleri yaptığını anlatan Özyıldız, geliri az olan dönerci eşini de yanına çırak alarak bu mesleği öğretmeye karar verdiğini belirtti.

Aslı Özyıldız, “Marinada ve atölyede benim bu işi yaptığımı görenler çok şaşırıyor. Bir kadın nasıl tekne bakım işi yapar diyorlar. Ama daha sonra kadın olduğum için herkes temiz ve titiz yapar diye bütün işlerini bana veriyorlar. Bu işi erkek ustalardan daha iyi yaptığıma inanıyorum. Ben kadın olarak tekne boyası ve bakımı yapabiliyorsam diğer kadınlarda buna benzer erkek işlerini neden yapmasınlar. Artık bu işlerin erkeği kadını yok. Ekmek nerede ise erkek kadın fark etmiyor" diye konuştu.

Tekne bakım ustası karısının yanında çırak olarak çalışan Hakan Özyıldız ise, eşiyle beş yıl önce tanışarak evlendiğini kaydetti. Özyıldız, “Çalıştığım işyeri sigortamı yapmıyor ve az para veriyordu. Eşim, gel benim yanımda çalış bu mesleği sana öğretirim dedi. Bende bir kadının yaptığı işi bir erkek neden yapmasın düşüncesiyle karımın yanında çıraklığa başladım. Eşimin sonuna kadar arkasındayım ve kadınların yapamayacağı hiçbir iş olmadığına inanıyorum” ifadesinde bulundu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü