Eti tavada kızartırken buna dikkat edin!

Eti özenle seçeriz ancak pişirirken yapacağımız bazı hatalar kuru bir et yememize neden olabilir. Etin kurumaması için size bir takım püf noktaları vereceğiz

Eti tavada kızartırken buna dikkat edin!
Eti tavada kızartırken buna dikkat edin!
GİRİŞ 13.04.2017 09:28 GÜNCELLEME 13.04.2017 09:28

Özenle seçilen eti afiyetle yemek herkesin hakkıdır. Pişirirken yapılan birtakım hatalar etin lezzetsiz kuru olmasına neden olabilir.  Etin lezzetli ve sulu sulu pişmesi için size vereceğimiz önerileri dikkate almanızda fayda var.

Eti genellikle ızgarada, fırında ya da tavada pişirebiliriz. Ancak bu pişirme yöntemlerinin hepsinde belli başlı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Fırında et pişirecekseniz dikkat etmeniz gerekenler…

Yağına dikkat!

Eti fırında pişirirseniz yağ miktarına dikkat etmeniz gerekir. Et suyu ve yağı saldıktan sonra pişerken her aşamasında biraz daha kurur ve lezzetsiz olur.

Fırında etin kurumamasını istiyorsanız fırına atacağınız etlerin üzerine kasaptan alacağınız yağ yeterli olacaktır.  Yağ parçalarını ince ince kesip etin üzerine atarsanız, yağ parçaları eriyip etin gereksinim duyduğu ve kaybettiği yağı tekrar kazandıracaktır.

Tuzlamaya dikkat
 
Eti tuzlarken kesinlikle acele etmemelisiniz. Pişmeden tuzladığınız et kuru ve susuz olacaktır. Çiğ kırmızı etin veya tavuk etinin üzerine atılan tuz etin suyunu erken salmasına neden olur. Bu da etin piştikten sonra lezzetsiz ve kuru olmasına neden olacaktır.

Kızartma, ızgara ve tencerede et pişirecekseniz dikkat etmeniz gerekenler…

Kızartma ya da ızgara yaparken etin kurumaması için et 25 derece oda sıcaklığında olmalıdır.  Eti atmadan önce tava ve ızgara çok sıcak olmalı. Aksi takdirde et kurur ve lezzetsiz bir hal alır.

Tencerede pişirirken de yine oda sıcaklığında olmalıdır. Etler, kızmış tencerenin içine atılmalı ve rengi değişene kadar karıştırılmalıdır. Böylece et, suyu içinde hapseder ve kurumaktan kurtulur. Bu duruma eti mühürleme yöntemi de denebilir.

Terbiyeleme yöntemi önemli

Eti terbiyeleme yöntemi de etin kurumaması ve lezzetli olması için oldukça önemlidir. Et terbiyeleme işlemine ilk olarak eti soslayarak başlamak gerekir.  eti güzelce sosladıktan sonra buzdolabında bir gün beklerse et sosu iyice çekecektir.

Ayrıca eti terbiyelerken kullanacağınız süt, salça ve zeytinyağı gibi malzemeler etinizin yumuşak ve sulu sulu pişmesine sağlayacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması